Įrašai, turintys ‘vynas‘ žymę
Vyno pasirinkimas prie desertų gali sukelti šiek tiek keblumų, nes rasti tinkamą vyną prie, pavyzdžiui, rafinuoto saldumo pudingo, gali pasirodyti misija neįmanoma. Prie šokoladinių, migdolinių, kavos ar vanilinių desertų labiausiai tinka prancūziški Banyuls (raudonas saldusis vynas), Riversaltes (natūraliai saldus vynas) ar kiti
Sausis 8, 2010.
| Žymės
sūris,
vynas,
surio ir vyno derinimas,
koks vynas tinka prie surio,
vyno ir surio derininimas,
ozku pieno suris,
parmezanas,
stiltonas,
gorgonzola,
rokforas,
melynasis pelesis,
melynasis pelesinis suris,
cederis,
brie,
brie suris,
pelesinis suris | Grupė
Kulinarija
Geras sūris be gero vyno neįsivaizduojamas. Tačiau kurį pasirinkti? Paskaityk keletą patarimų, kaip vyną priderinti prie sūrio.
Šampanas su parmezanu: tai originali ir stilinga kombinacija aperityvui. Parmezaną reikėtų patiekti vieną plonai supjaustytą
Sausis 7, 2010.
| Žymės
vynas,
vyno ir maito derinimas,
vyno ir mesos derinimas,
koks vynas tinka prie mesos,
vyno ir pauskstienos derinimas,
vyno ir mesos patiekalu derinimas,
vyno ir pagrindiniu patiekalu derinimas,
koks vynas tinka prie paukstienos,
vyno ir antienos derinimas,
vyno ir zuvies derinimas | Grupė
Kulinarija
Prikimštas keptas kalakutas, kad ir ne pas mus, yra tikra kalėdų klasika. Prie jo idealiai dera australiškas Shiraz (gaminamas iš Syrah vynmedžių ir paperka sodria spalva, uogų, džemo ir prieskonių kvapais gausiu aromatu bei skoniu. Greta aviečių ir tamsių uogų pojūčio skonyje, o ypatingai poskonyje, jaučiasi ilgai išliekantis prieskonių