Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘gintaras‘ žymę

Gintaras medicinoje

gintaras1.jpg Dar garsusis medicinos kūrėjas Hipokratas (460-377 m. pr. Kr.) savo veikaluose aprašė gydomąsias gintaro ypatybes ir jo vartojimo būdus. Šiomis žiniomis mokslininkai naudojosi iki pat viduramžių. Senovės Romoje gintaras vartotas kaip vaistas ir apsisaugojimo priemonė nuo įvairių ligų. Žymus to meto gydytojas Kalistratas rašė, kad gintaras saugąs žmogų nuo beprotystės, sutrintas su medumi gydąs gerklės, ausų ir akių ligas, geriamas su vandeniu skrandžio ligas.

Gintaro gydomoji galia

gintaras.jpg Gydymas gintaru yra žinomas tūkstantmečius, ir tai yra rimtas pagrindas tikėti jo galia. Gydymui labiausiai tinka nešlifuotas, neapdorotas, natūralus gintaras, nes pakitus struktūrai mažėja jo energetinės galios. Susiraskite savo gintarą! Jį turėtumėte atpažinti iš teigiamo energetinio poveikio. Be to jis jus turi traukti ir savo išvaizda. Nuo sąlyčio su kūno išskiriamais riebalais, kremais, prakaitu ir dulkėmis gintaras apsineša, o nešvarumai slopina jo energiją ir pralaidumą. Jeigu gintaras nebespindi, palaikykite jį 10 min. šiltame švariame vandenyje, po to nušveiskite minkštu šepetėliu ir nuskalaukite po tekančia vandens srove, paskui nusausinkite rankšluosčiu ir nupoliruokite vilnoniu audiniu – taip pakrausite gintarą nauja energija.

Brangenybių priežiūra

Papuošalų turime kiekviena. Jie kažką primena, dovanoti mylimų žmonių, ar močiutės palikimas. Būna, kad žiedai pagelsta, grandinėlės susipainioja. Todėl labai svarbu juos prižiūrėti. Pigiems papuošalams, bižuterijai tereikia minimalios priežiūros, bet vertingus juvelyrinius dirbinius reikia prižiūrėti dažniau. Kad nepažeistumėte brangių akmenų ar nenubraižytumėte auksinių dirbinių turite žinoti kaip juos tinkamai valyti, atnaujinti ir prižiūrėti.