Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Ropių patiekalai: sveika ir skanu

Ropė (lot. Brassica rapa) - dvimetė bastutinių (Brassicaceae) šeimos daržovė. Ropė auga sparčiai ir greitai duoda derlių. Ropių šakniavaisiai sveria 150-300 gramų, yra gelsvos spalvos arba baltos spalvos. Ropių šakniavaisis priklausomai nuo veislės gali būti apvalus, ovalus arba verpstės formos. Ropių šakniavaisiuose gausu vertingų žmogaus organizmui medžiagų: cukraus, baltymų, ląstelienos, mineralinių druskų, eterinių medžiagų, kurios pagerina apetitą. Gausu vitaminų C, PP, B1, B2 provitamino A. Taip pat kalcio bei kalio. ropesSiūlome Jums net dešimt ropių paruošimo būdų: • Ropės, įdarytos faršu. Nuplautas neluptas ropes išvirkite pasūdytame vandenyje. Išgremžkite, kad įgautų gilių indelių formą. Išimtą masę sutrinkite ir sumaišykite su apkepintu faršu bei svogūnais. Įmaišykite grietinės, mėgstamų prieskonių. Įdarą sudėkite į išgremžtas ropes. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir uždėkite po gabalėlį sviesto. Kepkite orkaitėje. • Ropių apkepas su sūriu. Ropes nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir sutrinkite. Pagardinkite baltaisiais pipirais bei muskatu. Įmaišykite miltų, tirpinto sviesto, pieno, kiaušinį. Masę sukrėskite į kepimo skardą. Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite orkaitėje 40 – 50 minučių. • Ropių salotos su morkomis. Nuluptą ropę ir morkas sutarkuokite. Užpilkite rūgščiomis sultimis. Uždėkite išmirkytų razinų ir pabarstykite cukrumi. • Ropių blynai su bulvėmis. Nuluptas ropes ir bulves sutarkuokite, pridėkite sutrupintų pievagrybių, supilkite plaktą kiaušinį, įberkite miltų. Pgardinkite druska, saldžiosiomis paprikomis, gerai išmaišykite ir iškepkite didelius blynus. • Ropių troškinys su kopūstais. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite supjaustytą kopūstą, salierą bei ropes. Įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Sukrėskite keptuvėje apkepintą faršą. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir dar patroškinkite. Prieš patiekdami apibarstykite žalumynais. Valgoma su duona arba virtomis bulvėmis. • Ropės keptos su medumi. Nuluptas ir nedideliais gabalėliais supjaustytas ropes sudėkite į kepimo skardą. Ant viršaus uždėkite susmulkintų svogūnų ir petražolių. Kitame inde grietinėlę išmaišykite su medumi, pipirais ir druska. Šiuo padažu apipilkite daržoves skardoje. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje apie pusantros valandos. • Šiltos ropių salotos su imbieru. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepinkite jame saliero griežinėlius. Juos išimkite ir pakepinkite ropės griežinėlius su imbiero gabalėliu ir grūstu česnaku. Ropei suminkštėjus įdėkite medaus, įberkite sezamų, apšlakstykite citrinų sultimis. Šiek tiek pakepinę, apibarstykite šviežiais rozmarinais ir išimkite. Į tą pačią keptuvę įdėkite nulupto moliūgo skiltelių ir apkepinkite iš abiejų pusių. Visas daržoves sumaišykite viename inde. Galima pasūdyti. Valgykite su skrudinta balta duona. • Ropių sriuba su virtu kumpiu. Į verdant vandenį sukrėskite aliejuje pakepintus morkų, saliero, bulvių ir ropės gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite, kol daržovės suminkštės. Tada įdėkite šiaudeliais supjaustyto virto kumpio, įmaišykite grietinėlės. Skonį sušvelnins truputis cukraus. • Ropių troškinys su grybų padažu. Keptuvėje aliejuje pakepinkite supjaustytus morką ir svogūną. Užpilkite vandeniu ir patroškinkite. Įdėkite supjaustytų kopūstų ir ropių, po kiek laiko – bulvių gabalėlių. Kai daržovės usmikštės, apipilkite jas padažu, paruoštų iš apkeptų grybų su svogūnais, grietinės, trupučio miltų ir sultinio. • Ropių salotos su ananasais. Nuluptą ropę sutarkuokite. Įmaišykite mažais gabalėliais supjaustytą ananasą. Patiekite ne anksčiau kaip po pusvalandžio.