Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Prieskoninės žolelės tavo virtuvėje: mėta, levanda, šalavijas, juozažolė

Paskaičiusi „Prieskoniniai augalai ant palangės“ galėjai sužinoti, kaip prieskoninius augalus ištisus metus auginti ant savo virtuvės palangės. Prieš tai buvusiame straipsnyje sužinojai apie citrininės melisos, gelsvės ir petražolės auginimą ir panaudojimą virtuvėje. Šiame straipsnyje dar apie keletą augalų, kurios gali auginti ant savo palangės. prieskoniaiMĖTA Yra daug mėtų rūšių, tačiau kartu su prieskoninėmis žolelėmis ant palangės dažniausiai auginamos šaltmėtės bei pipirmėtės. Dažniausiai mėta naudojama konditerijoje, tačiau taip pat puikiai dera su agurkais, bulvėmis, žirneliais, sūriu, jogurtu, melionu, tinka paskaninti šaltas sriubas. ŠALAVIJAS Šalavijas labiausiai tinka su kiauliena, tačiau galima drąsiai naudoti su bet kokios rūšies mėsa. Žolelė taip pat pagardina kiaušinienę, sūrius, makaronų patiekalus, padažus, marinatus ir, kaip daugelis prieskoninių žolelių, tinka arbatai. LEVANDA Galiu lažintis, kad pas tave, tavo mamą, močiutę ar draugę spintoje yra levandos maišeliai, kad atbaidytų kandis, o vonioje – levandų kvapo muilo, tačiau reta šeimininkė žino, kad levandą galima naudoti ir kaip prieskonį. Ji puikiai tinka konditerijos ir mėsos patiekalams pagardinti. JUOZAŽOLĖ Juozažolė – tai mūsų mamų ir močiučių pamėgtas prieskonis, todėl jį tikrai verta auginti ant savo palangės. Juozažolės švieži ir džiovinti lapai bei žiedynai puikiai tinka mėsos ir daržovių patiekalams. Iš šio augalo gaminami kvapūs likeriai, o į puodelį įbėrus žiupsnelį juozažolės, čiobrelių mėtų ir užpylus karšto vandens išeis labai skani ir kvapni arbata. Taip pat skaityk apie baziliką, raudonėlį, rozmariną ir citrinžolę.