Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Konservuotų maisto produktų laikymas

Dar prieš kokią dešimtį metų buvo labai populiaru konservuoti produktus namuose. Šiandien maisto produktų konservavimas nebėra toks populiarus, tačiau kai kurios namų šeimininkės kartas nuo karto tikriausiai dar užkonservuoja iš sodo parsivežtų agurkų ar pomidorų. Be to, kiekvienas mūsų tam tikrų konservuotų produktų kartais perkame parduotuvėje. konservaiStiklainiuose esančių konservų pagaminimo laiko štampas įspaudžiamas antroje etiketės pusėje, o jei konservus pirkote metaliniame inde, štampas turėtų būti įspaustas indo dugne. Užtaisytuose indeliuose daugumą sterilizuotų konservų galima laikyti ilgą laiką kambario temepratūroje. Negalima konservų laikyti aukštoje temperatūroje, nes tada suyra vitaminai ir konservai ima gesti. Nepatartina sušaldyti natūralių daržovių konservų, vaisių kompotų, marinuotų vaisių, nes atšilusios daržovės ir vaisiai ištyžta, o tyrė išsisluoksniuoja. Kitų konservų, pavyzdžiui, žuvų šaldyti irgi netinka, nes konservai pasidarys skystesni ir valgyti jų tikrai nebenorėsite. Patalpa, kur laikomi konservai, turi būti sausa. Jei ji drėgna, indeliai ir stiklainių dangteliai ima rūdyti, indai darosi nebehermetiški ir konservai genda. Negalima konservų laikyti atidarytų. Jeigu indelis skardinis ir nelakuotas, gavusi oro, konservų skystyje gali ištirpti alavo danga ir suirti vitaminai. Tokių konservų nevalgykite, nes apsinuodysite. Nesuvartotus konservus iš skardinių geriau perdėti į kitą indą ir laikyti šaldytuve, bet ne ilgiau kaip 1 – 2 paras. Marinuotą žuvį pavyzdžiui, silkę, kurios pakuotę atidarėte, galima laikyti ne ilgiau kaip 2 – 3 dienas šaldytuve. Jei konservuose sunaikinti ne visi kenksmingieji mikrobai, jie toliau dauginasi užtaisytame inde. Konservai ima gesti, tada atsiranda dujų. Dujos po kurio laiko išpučia indelių dugnelius. Išpūstų konservų negalima valgyti, nes jais galite apsinuodyti.