Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kepta vištiena

Mmm... Kokią skanią vištieną neseniai valgiau. Apskrudusi, minkšta, o kvepia kaip skaniai... Iškart susidomėjau šiuo vištienos receptu. Pasirodo viskas labai paprasta. Tereikia įdėti kelis komponentus, kurių niekada, kepdama vištą nedėdavau. Vištą būtinai pirkite nešaldytą, žinoma, kuo šviežesnę. Pagrindiniai ingridientai yra tokie: šviežia višta; alyvuogių aliejus arba sviestas; svogūnas; kelios česnako galvutės; citrina; plokščialapės petražolės; imbiero šaknis; obuoliai; druska; pipirai; įvairios daržovės (bulvės, morkos, paprika, pastarnokai, tai ką mėgstate); siūlas - surišimui.Pirmiausia, nuplaukite vištą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Gerai įtrinkite vištą aliejumi, druska ir pipirais, susmulkintomis petražolėmis, ar kitokiomis, jūsų mėgstamomis žolelėmis (gali būti ir džiovintos), negailėkite prieskonių. Į vidų kiškite perpjautą svogūną, kelias česnako galvutes, perpjautą citriną ( ji suteiks paukštienai minkštumo), imbiero šaknį, padalintą į kelias dalis. Kai įkimšote vištą tvirtai suriškite jos kojas, kad įdaras nepabėgtų. Paruoškite švarią kepimo skardą, būtų geriau gilesnė. Perpjaukite savo pasirinktas daržoves per pusę pabarstykite prieskoniais, sudėkite į skardą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Jei turite groteles vištą padėkite virš skardos ant grotelių, jei ne, tiesiog padėkite ją į skardą tarp daržovių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, maždaug  150 laipsnių, 45 minutes. Jei reikia, į pabaigą padidinkite temperatūrą. Kad įsitikintumėte ar paukštiena jau iškepė įpjaukite ir pažiūrėkite. Galite rinktis ir kitus įdaro variantus: obuolys, citrina, cinamono lazdelė; svogūnas, salieras, rozmarinas; citrina, česnakai.  Skanaus!