Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kas žinotina apie šokoladą

Nors smaguriai teigia, jog šokoladą reikia valgyti vieną, o ne gardinti juo desertus, jūsų valia, kaip juo mėgautis. Svarbu pajusti palaimingą šokolado skonį!

  • Pieninis šokoladas skiriasi ne tik priedais, bet ir tuo, jog gaminamas iš skirtingų rūšių pieno. Pavyzdžiui, daugelis Europos gamintojų pieninį šokoladą verda su kondensuotu pienu, amerikiečiai jo gamyboje naudoja pieno ir cukraus miltelius.
  • Baltasis šokoladas maišomas iš kakavos sviesto, cukraus ir pieno. Pasak specialistų, jeigu šio gardėsio gamyboje kakavos sviestas keičiamas, pavyzdžiui, palmių aliejumi, jis neturėtų būti vadinamas šokoladu. Tai – parasčiausia salžioji plytelė.
  • Kuo ypatingas juodasis šokoladas? Jame yra nuo 30 iki 75 procentai kakavos. Juodojo šokolado galite įsigyti kelių rūšių: viename sausųjų kakavos medžiagų yra ne mažiau nei 35 procentai, kitame –  65 procentai, o karčiausiame – net 75 procentai kakavos. Būtent juodąjį šokoladą patariama lydyti ir gerti karštą, juo tinka gardinti konditerijos gaminius.
  • Tiek pieninio, tiek juodojo šokolado galite įsigyti su įvairiais priedais: smulkintais riešutais, skystu įdaru, razinomis ir t.t.
  • Geros kokybės šokoladas yra minkštas, švelnus, lengvai tirpsta burnoje. Išvyniotas iš pakuotės jis turi skleisti malonų aromatą, būti be pilkų apnašų. Nors, pasak specialistų, pastarosios neturi įtakos šokolado kokybei.
  • Pirkdami šokoladą, įsitikinkite, ar nepasibaigęs jo galiojimo laikas. Juodasis šokoladas paprastai galioja iki dviejų metų, pieninis – iki metų, o baltasis ne ilgiau kaip pusmetį.
  • Šokoladą laikykite vėsioje tamsioje vietoje, jokiu būdu ne šaldytuve (ypač jeigu ketinate vaišinti svečius). Priešingu atveju jo paviršiuje kristalizuosis cukrus ir šokoladas įgaus negražią išvaizdą.
  • Kaip taisyklingai lydyti šokoladą, kad jis neprarastų maistinės vertės? Sutrupinkite į karščiui atsparų dubenėlį, pastatykite jį ant silpnos ugnies ir lėtai maišykite, kol išsilydys.