Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Išsikepkite picą namuose

Patikėkite, namuose kepta pica gal ir nebus kaip tikra itališka, tačiau tikrai ne mažiau gardi ir soti.

Du picos papločio paruošimo būdai:

  • Į nedidelį dubenį suberkite 150 ml drungno vandens, įberkite ½ šaukštelio cukraus ir maišykite, kol jis ištirps. Įberkite šaukštelį mielių ir suplakite. Indą uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad masė suputotų.

Į kitą dubenį suberkite 225 g miltų,  ½ šaukštelio druskos, įdėkite 30 g sviesto ir gerai ištrinkite. Masę dėkite ant pjaustymo lentelės, jos viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite paruoštą mielių mišinį ir maišykite, kol gausite elastingą, nelipnią tešlą.

Dėkite ją į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite, kol masė maždaug padvigubės. Prieš formuodami paplotį, padėję tešlą ant kieto paviršiaus, pastuksenkite kumščiu, kad išeitų oro burbuliukai.

  • Du pakelius varškės ištrinkite su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos. Įberkite kelis šaukštus miltų, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą (ji turi būti minkšta). Dėkite ją į kepimo skardą ir, pirštais stumdydami į šonus, suformuokite ploną paplotį. Plonai aptepkite pomidorų pasta.

Tinkami prieskoniai

Picai gardinti tinka tiek švieži, tiek džiovinti smulkinti žalumynai: petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, kmynai. Jei mėgstate aštriai, galite ją apibarstyti aitriąja paprika, sulkintu česnaku ar pagardinti keliais marinuotais pipirais. Aštrumo picai suteiks ir baltasis padažas su šviežiai tarkuotais krienais.

Verta žinoti

  • Picai naudokite sunokusius pomidorus – kepant netaip sukietės paplotis. Nepatingėkite juos nuplikyti, nulupti, išimti sėklytes.
  • Kad pica būtų sultingesnė, prieš pašaudami ją į orkaitę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.