Patikėkite, namuose kepta pica gal ir nebus kaip tikra itališka, tačiau tikrai ne mažiau gardi ir soti.
Du picos papločio paruošimo būdai:
Į kitą dubenį suberkite 225 g miltų, ½ šaukštelio druskos, įdėkite 30 g sviesto ir gerai ištrinkite. Masę dėkite ant pjaustymo lentelės, jos viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite paruoštą mielių mišinį ir maišykite, kol gausite elastingą, nelipnią tešlą.
Dėkite ją į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite, kol masė maždaug padvigubės. Prieš formuodami paplotį, padėję tešlą ant kieto paviršiaus, pastuksenkite kumščiu, kad išeitų oro burbuliukai.
Tinkami prieskoniai
Picai gardinti tinka tiek švieži, tiek džiovinti smulkinti žalumynai: petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, kmynai. Jei mėgstate aštriai, galite ją apibarstyti aitriąja paprika, sulkintu česnaku ar pagardinti keliais marinuotais pipirais. Aštrumo picai suteiks ir baltasis padažas su šviežiai tarkuotais krienais.
Verta žinoti