Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Išbandykime naujoves virtuvėje - kuskusas

Kuskusas – tai nacionalinis Šiaurės Afrikos – Maroko, Tuniso  ir Sacharos dykumos tautų valgis. Tai svarbiausias angliavandenių šaltinis šiuose šalyse. Kuskusas ne kokio nors augalo grūdai, o žmonių rankomis daromos kruopos. Gaminant kuskusą, manų kruopos užberiamos ant šiek tiek įdubusios lentos, pabarstoma miltų, viskas apšlakstoma vandeniu. kuskusTada sukamaisiais judesiais miltai ir manai trinami rankomis, kol manų kruopos pavirsta mažais rutuliukais. Vėliau, kad visos kruopos būtų vienodo dydžio (apie 2mm skersmens), viskas persijojama per specialų sietelį. Kuskusas – sotus, lengvai įsisavinamas ir greitai paruošiamas maistas. Tai puikus garnyras prie mėsos arba vegetarinis patiekalas. Kuskusas taip pat gali būti sudedamoji salotų dalis, nes savo skoniu primena ryžius. Jį galima valgyti ir šaltą, ir karštą. Kuskusas verdamas garuose arba paprasčiausiai brinkinamas. Patiekiamas pagardintas įvairiais prieskoniais ir padažais, dažniausiai aštriaisiais pipirais, kari prieskoniu, pomidorų pasta. Taip pat tinkami prieskoniai: kardamonas, gvazdikėliai, šafranas, imbieras, kalendra, cinamonas. Kuskusą galima valgyti ir desertui. Tereikia jį sumaišyti su razinomis, cinamonu, cukrumi. Valgyti užsigeriant jogurtu. Kuskuso paruošimas: Suberkite norimą kiekį kuskuso į puodą (vienam žmogui imama 75 g sauso kuskuso pagrindiniam patiekalui, 40-50 g – vienos porcijos garnyrui). 225 g kuskuso užpilama 400 ml verdančio vandens, 1 šaukštu alyvų aliejaus ir 5-10 min. brinkinama. Kruopos turi išbringti bei suminkštėti.