Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Mobiliųjų telefonų įtaka mūsų sveikatai

Šiandien pasaulyje mobilusis telefonas tapo būtinu daiktu, kai reikia tvarkyti verslo ar asmeninius reikalus, norima pasiklausyti muzikos, netgi fotografuoti. Šis daiktas išties praverčia visais gyvenimo atvejais ir atlieka ne vieną naudingą funkciją. Tačiau jau senokai visuomenėje pasigirsta įvairių nuomonių apie mobiliojo telefono įtaką sveikatai. Teigiama, kad dažnas kalbėjimas telefonu gali sukelti rimtas širdies ligas, net vėžį. Kaip yra iš tikrųjų? Ką reikia žinoti naudojantis mobiliuoju telefonu?

 

Nuraminsime, kad žinių apie tai, jog mobilieji telefonai lemtų vėžinių ligų vystymąsi nėra. Penkerius metus Danijoje, Švedijoje, Italijoje, Britanijoje, Kanadoje, Australijoje ir daug kur kitur buvo atliekami stebėjimai, kaip elektromagnetiniai laukai veikia žmogaus organizmą. Buvo stebimi sergantieji vėžiu, kurie naudojosi mobiliuoju telefonu, siekiant nustatyti, ar yra ryšys tarp ligos ir elektrinio lauko. Konkrečių įrodymų nebuvo pateikta.

 

O kokia mobiliųjų telefonų įtaka klausai? Mobilieji telefonai pokalbio metu priglaudžiami prie ausies kaušelio, todėl neigiamas poveikis vidinės ausies funkcijai bei klausai lyg ir turėtų būti stipriausias. Prieš keletą metų buvo atlikta daug tyrimų, siekiant išsiaiškinti mobiliojo telefono poveikį žmogaus klausai, tačiau pakitimų nerasta lygiai kaip ir tiriant vėžinių susirgimų priežastis.

 

Visi baiminasi mobiliojo telefono skleidžiamų elektromagnetinių bangų poveikio, tačiau techniškai tvarkingas telefonas skleidžia elektromagnetines bangas, atitinkančias leistiną normą, ir žmogaus sveikatai neigiamos įtakos neturi. Tačiau jeigu yra pažeista antena, elektromagnetinis spinduliavimas gali gerokai viršyti normą. Nuraminsime, kad nerasta ir mobiliųjų telefonų neigiamo poveikio nervų sistemai bei galvos kraujotakai, širdžiai.

 

Mobiliaisiais telefonais įvairiose pasaulio šalyse žmonės naudojasi jau ilgą laiką, o visi atliki tyrimai dėl mobiliųjų telefonų neigiamos įtakos sveikatai, nepatvirtinti. Tad naudokitės mobiliuoju telefonu be baimės!