Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kompiuterinių žaidimų nauda

Nuolat girdime šnekant apie, neva kompiuterinių žaidimų daromą žalą vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms, dažniausiai vyrams. Neneigsime, kompiuteriniai žaidimai iš tiesų gali sukelti priklausomybę, atitraukti žmogų nuo realaus pasaulio, neigiamai paveikti mąstymą, sukelti agresijos priepuolius, bet ar tikrai jų poveikis tik neigiamas? Mokslininkai išsiaiškino, kad kompiuteriniai žaidimai daro ne tik žalą, bet ir teikia nemažai naudos. Kokia ji?

 

Žaidimai padeda atprasti

 

Pasirodo, kompiuteriniai žaidimai gali padėti žmonėms, turintiems žalingų įpročių. Štai, kad ir žaidimas, norintiems mesti rūkyti „My Stop Smoking Coach With Allen Carr“, jis skirtas „Nintendo DS“ konsolei. Čia žaidėjas užpildo anketą apie tai, kiek cigarečių surūko per dieną, pateikia savo asmeninių įpročių sąrašą ir pan. Pagal surinktą informaciją parenkamas „asmeninis instruktorius“, pastarasis ir veda tikslo link. Net jei žaidėjas sėkmingai meta rūkyti, žaidimą gali tęsti toliau, skaitydamas apie nerūkymo privalumus bei žaidimo metu gaudamas motyvacijos.

 

Kitas populiarus žaidimas vadinasi „Second Life“. Jame viskas vyksta lyg realiame gyvenime. Mokslininkai šį žaidimą taiko žmonių, priklausomų nuo narkotikų, gydymui. Žaidime sukurta narkomanams įprasta aplinka, žaidėjo vis klausiama, ar jis nenorėtų gauti dozės narkotikų. Patys narkomanai teigė, kad viską matant iš šalies įspūdis tampa kur kas stipresnis ir kai kurie pasibaisėję narkotikų pasauliu metė šį žalingą įprotį.

 

Žaidimai padeda susikaupti prieš darbo dieną

 

Daugelis darbuotojų negali susikaupti ir pradėti naujos darbo dienos, tad kai kuriose JAV kompanijose prieš kimbant į darbus jiems leidžiama kelias minutes pažaisti kompiuterinį žaidimą. Ištirta, kad tokių darbuotojų organizmas ėmė gaminti mažiau streso hormono kortizolio. Beje, panašiai veikia ir naršymas internete tik atėjus į darbą. Tad naršykite sau į sveikatą, žinoma, nepamiršdami saiko.

 

Žaidimas kompiuteriu lavina regėjimą

 

Tėvai bara vaikus, kad šie mažiau sėdėtų prie kompiuterio, nes teks nešioti akinius, tačiau daugelis vaikų nudžiugtų išgirdę, jog kompiuteriniai žaidimai lavina jų regimuosius pojūčius. Mokslininkai ištyrė, kad šaudyklių mėgėjai per tam tikrą laiką tampa pastabesni, greičiau apdoroja vaizdinę informaciją.

 

Žaidimai padeda sutelkti dėmesį

 

Šis tyrimas buvo atliktas su vaikais autistais, kurie stebėdami vieną iš žaidimų, sugebėjo padidinti dėmesio sutelkimo procentą. Tokiems vaikams netgi sukurtas specialus žaidimas „EASe Funhouse Treasure Hunt“. Jame daug spalvų, judančių objektų ir nuotykių, kurie padeda vaikui lavėti.

 

Žaidimai padeda pamiršti skausmą ir įveikti baimes

 

Mokslininkai ištyrė, kad kompiuteriniai žaidimai padeda pamiršti skausmus. Kartais net nebereikia tradicinių nuskausminamųjų.

 

Kompiuteriniai žaidimais gydomi žmonės, turintys aukščio, erdvių arba labai uždarų patalpų, vorų ir kitokias baimes.