Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Masažai – kūno grožiui ir sielai (2 dalis)

Masažas atsirado prieš tūkstantmečius: pirmykštis žmogus tiesiog patrindavo sumuštą vietą ir taip sumažindavo skausmą. Dabar jis, aišku, gali būti visiškai kitoks. Ar žinote, kad masažuodamiesi ilgai išliksite stangraus kūno, dailių linijų, lygios bei šilkinės odos ir puikios nuotaikos? Pirmoje šio straipsnio dalyje jau spėjome aptarti masažo rūšis ir naudą kūnui, o dabar metas keliauti toliau ir atskleisti kitas masažo galios paslaptis.

Masažo poveikiui stiprinti – specialūs aliejai

Masažuojant veiksmingai veikia masažiniai aliejai, ypač praturtinti įvairiais natūraliais priedais. Augaliniai aliejai išgaunami šalto spaudimo būdu. Veiklioji šių aliejų formulė veikia tiek atskiras ląsteles, tiek visą organizmą. Juose yra didžiulis vitaminų kiekis. Masažiniai aliejai – tai augaliniai aliejai, papildyti eteriniais aliejais. Antai sumažinti celiulito radimąsi ir lieknėti padeda kadagių, kiparisų, citrusinių vaisių aliejai, raudonųjų dobilų, kakavos, bergamočių, beržų ekstraktai.

Kokosų aliejus išsiskiria minkštinamuoju efektu, puikiai drėkina, atkuria lipidinę odos plėvelę ir pašalina nemalonų tempimo jausmą. Stimuliuodamas kolageno sintezę jis naikina strijas, stabdo naujų atsiradimą.

Makamidijų aliejuspuikiai susigeria į odą, jame yra daugybė riebalų rūgščių, kurios būtinos organizmui. Aliejus regeneruoja ir maitina odą. Rekomenduojama sausai odai.

Simondsijų aliejuje gausu pagrindinių vitaminų (pvz. Natūralaus vitamino E) bei mineralinių medžiagų. Tinka streso pažeistai odai, skatina ląstelių atsinaujinimą, švelnina odą, jaunina.

Migdolų aliejus yra labai švelnus ir nuramina odą. Itin tinka masažui, nes oda jį sugeria lėtai. Šis aliejus tinka visiems odos tipams, ypač sausai ir jautriai odai.

Kviečių gemalų aliejuje yra didelis kiekis riebių tirpių vitaminų, stearinų ir fitohormonų, vitamino E, provitamino A, pagrindinių riebalų rūgščių, lecitino ir apie 20 svarbių aminorūgščių. Masažui ypač vertingi natūralių aliejų mišiniai, sukomponuoti vienokiai ar kitokiai kūno problemai spręsti.

SPA centruose siūlomų masažų rūšys

  • Rusiškasis masažas – tai rusų klasikinio masažo, Shiatsu, tajų tradicinio bei kinų taškinio masažų metodikų deriniai. Rusiškasis SPA masažas – unikali ir efektyvi priemonė SPA salonuose.
  • Tibeto masažas akmenimis.Žalieji akmenys – tai penktą poziciją užimantys akmenys (po brilianto, smaragdo, rubino ir opalo). Jie daro ypač teigiamą poveikį žmogaus organizmui. Stiprina nervų sistemą, sureguliuoja arterinį spaudimą, pagerina kraujo sudėtį. Šis metodas naudojamas jau 6000 metų.
  • Akademinis masažas nuo celiulito, atliekamas rankomis.Ši masažo technika pripažinta viena efektyviausių priemonių mažinant ir stabdant celiulitą. Masažo technika jungia limfodrenažinį, giluminių raumenų tempimą ir diferencijuotą poveikį į riebalinį audinį. Šis masažas yra gilesnis, stipresnis ir skausmingesnis nei įprastas. Jo metu išjudinamos riebalų, skysčių sankaupos, pagerinama kraujotaka.
  • Fitneso masažas –tai efektyvi masažo technika, kuri išsprendžia daugelį problemų koreguojant figūrą: nuo celiulito, riebalinių sankaupų iki sumažėjusio raumenų tonuso. Tai intensyvaus ir giluminio raumenų masažo derinys, limfodrenažas bei individualus pratimų kompleksas.
  • „Ekspres – antistres“, arba Birmos masažas. Tai puikus masažas visuomet skubantiems, pavargusiems žmonėms. Masažas atpalaiduoja veido mimimos, pečių, kaklo raumenų grupes, kurios nuolat būna įsitempusios, be to, šis masažas susitiprina plaukų šaknis ir stabdo jų slinkimą. Masažas atliekamas tik 15 min., sėdint, nereikia nusirengti bei nusiauti batų – sutaupote laiko.