Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip išsaugoti sveikus dantis?

Kaip teigia specialistai, beveik 90%suaugusių žmonių dantys yra pažeisti ėduonies. Beveik visas dantų ir dantenų ligas sukelia bakterijos organizmui nusilpus. Dantenų paraudimas – tai pirmas dantenų uždegimo požymis.

 

Sakoma – stebuklų nebūna, tačiau daugelis patarimų gali duoti nuostabių rezultatų net ir tiems, kurie serga parodontoze. Šiame straipsnyje pateikta keletas receptų, kaip apsaugoti dantis bei dantenas nuo ligų. Norint išlaikyti sveikus dantis, pirmiausia reikia pasirūpinti mityba. Labiausiai dantims kenkia rafinuotas cukrus, kurio gausu limonaduose, saldžiuose kepiniuose, saldumynuose.

 

Patarimai:

 

  • Plombos. Nesutikite, kad plombos būtų daromos iš amalgamos. Mokslas įrodė, kad ši medžiaga turi gyvsidabrio, o tai kenkia sveikatai.
  • Dantų valymas.Valytis dantis reikia bent dusyk per dieną. Valymo šepetėliu procedūra turi trukti ne trumpiau kaip dvi minutes. Po to šilkiniu siūlu iš vaistinės išvalomi tarpdančiai.
  • Dantenų stiprinimas.Dantenos gydomos ir kadagių uogomis, kuriose yra daug eterinių aliejų. Reikia kasdien pakramtyti po 2 – 3 kadagio uogas, po to jas išspjaukite.
  • Kraujuojant dantenoms.Gerkite šaltalankio sulčių, pusryčiams valgykite šaltalankio uogienės su duona. Keletą kartų per dieną įtrinkite dantenas bičių pikio tinktūra, valykite dantis pasta su bičių pikiu. Burną patartina skalauti ir šalavijų nuoviru.
  • Sveikos dantenos.Norint išlaikyti sveikas dantenas, jas reikia bent 2 – 3 kartus per savaitę dviem pirštais apėmus gerai išmasažuoti. Kasdien masažas daromas iš išorės ir iš vidaus liežuviu 10 – 20 kartų į abi puses.  
  • Nepamirškite. Suvalgę vaisių, daržovių ar išgėrę sulčių, bent valandą dantų nevalykite, kad seilės neutralizuotų vaisių rūgštis, veikiančias dantų emalį.
  • Vaistažolės.Dantenų gydymui tinka stipri žalioji, įvairios vaistažolių (šalavijo, čiobrelių, rozmarino lapų, t.t.) arbatos.