Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Celiulitą galima įveikti (1 dalis)

Nenukabinkite nosies ir nekaltinkite savęs, kad suglebusia kūno oda nepasirūpinote anksčiau – tai padaryti niekada nevėlu. Jei imsitės visų stangrinamųjų procedūrų, jau po mėnesio pastebėsite teigiamus rezultatus ir drąsiai galėsite lįsti į seksualų bikinį.

Pasak specialistų, celiulitas atsiranda ne tik dėl antsvorio – dėl to gali būti kalti ir hormonai, virškinimo ar kraujotakos sutrikimai. Celiulitą atsirasti skatina ir dažnas alkoholio vartojimas, sintetiniai maisto priedai, nejudrus gyvenimo būdas, netgi nuolatinis stresas. Šis odos defektas gali būti ir paveldėtas. Pastebėjus, kad oda glemba sparčiau, “apelsino žievelė” darosi ryšksnė, pravartu pasikonsultuoti su medikais. Pašalinus pagrindinę priežastį, odos stangrinimo procedūros tampa veiksmingesnės.

Kaip atpažinti celiulitą                                                                                 

Celiulito pažeistoje odoje atsiranda įdubų ir kauburėlių, ji tampa panaši į apelsino žievelę. Celiulitas pažeidžia šlaunų, sėdmenų, pilvo, rečiau – žastų odą. Į tas vietas priteka mažiau kraujo, todėl oda būna vėsesnė, blyški ar gelsvai balkšva. Vienų daugiau, kitų mažiau. Skirtumą lemia tai, kiek toli celiulitas pažengęs.

Celiulito laipsniai:

  1. Užmetus akį, oda atrodo lygi. Suspaudus ją pirštais, išryškėja mažyčių riebalų ląstelių mazgelių.

Patarimas. Šį nežymų defektą gana paprasta įveikti sureguliavus mitybą, kasdien atliekant mankštą ir odą stangrinančias procedūras.

  1. Įtempus šlaunų ar sėdmenų raumenis, riebalų ląstelių kauburėliai pasidaro ryškūs. Jų ypač daug pastebima viršutinėje šlaunų dalyje, sėdmenų šonuose ir vidinėje kelių pusėje. Oda itin jautriai reaguoja į žnaibymą.

Patarimas. Turint tokio laipsnio celiulitą, būtina tinkamai maitintis, kasdien sportuoti (geriausia, jeigu pratimus skirs sporto specialistas ar kineziterapeutas), vartoti daugiau skysčių, stangrinti odą stipriai veikiančiais specialiais preparatais.

  1. Odos nelygumai ryškūs tiek stovint, tiek gulint, netgi neįtempus raumenų. Pažeisti odos plotai suglebę, liečiami skausmingi.

Patarimas. Tokio laipsnio celiulitą įveikti labai sunku. Turite pasiryžti keisti mitybą, kasdien lankytis sporto salėje, įvairiais koncetruotais preparatais stangrinti odą.