Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Sienų ir lubų dažymas (2 dalis)

Jau aptarėme sienų dažymo ypatumus, o dabar aptarkime, kaip dažyti lubas ir smulkesnius dažymo darbus. Lubas dažyti šiek tiek sunkiau, nei sienas, nes reikia stovėti nuolat pakėlus galvą, be to darbas visuomet vyksta aukštai pasilipus ant kopetėlių. Daug krupštumo reikalauja ir užbaigiamieji dažymo darbai. Kaip teisingai visa tai atlikti?

Lubas galite dažyti stovėdami ant kopetėlių, pakylos (įsitikinkite, kad ji tvirta) arba ant grindų, naudodamiesi pailginta volelio rankena. Pakyla turi būti tokio aukščio, kad ant josdazymas2 atsistojus liktų apytiksliai 7,5 cm virš galvos. Lubas padalinkite į 30 – 45 cm pločio juostas ir kiekvieną dažykite pradėdami nuo pagrindinio šviesos šaltinio.

Jeigu plotą planuojate dažyti horizontaliai dviem spalvomis arba dažyti aplink tokį daiktą kaip elektros jungiklis, naudinga prilipinti silpno lipnumo juostą, kad nubrėžtumėte tiesią liniją tarp skirtingų spalvų. Kaip dažyti dviem spalvomis:

· Minkštu pieštuku ir liniuote nubrėžkite liniją, skirsiančią dvi spalvas. Horizontalią liniją patikrinkite gulsčiuku, o vertikalią – gulsčiuku arba svambalu.

· Prilipinkite lipnią juostą išilgai linijos taip, kad pieštuko linija būtų matoma. Jeigu skiriamoji linija yra vertikali, juostą lipinkite išilgai tolesniojo linijos krašto.

· Mažu teptuku braukite nuo lipnios juostos vidurio žemyn. Nudažę paribį, likusį paviršių dažykite plačiu teptuku.

· Baigę dažyti sieną ir dažams nudžiūvus, nuplėškite juostą. Kad dažai nenusiluptų, klijuokite silpno lipnumo juostą.

Jeigu ketinate dažyti plotą aplinks elektros instaliaciją, jos detales geriausia nuimti nuo sienos, bet prieš tai išjunkite elektros srovę. Atsuktuvu arba buku peiliu nusukite jungiklio lizdo dangtelį. Tada nudažykite. Daug lengviau dažyti aplink jungiklį ar lizdą – jų kraštus užklijuokite lipnia juosta. Medines ar tinko detales, tokias kaip bagetai, karnizai ir paneliai, reikia dažyti dailininko arba mažu teptuku. Pagrindą dažykite 25 mm pločio teptuku. Dažykite stipriai prispaudę ranką prie atraminės lazdelės. Kad tarp dviejų spalvų išlaikytumėte tiesią ribą, pasinaudokite lipnia juosta.