Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Sienų ir lubų dažymas (1 dalis)

Dažais galima lengvai, labai ekonomiškai ir efektingai dekoruoti kambarį. Dabar yra pakankamai dažų rūšių ir spalvų, didelis paprastos dažymo technikos pasirinkimas. Sienų spalva gali lemti kambario tipą: šviesi spalva mažam kambariui suteiks erdvumo, o tamsi spalva didelį kambarį padarys jaukesnį. Be to, dažai gali padėti paslėpti sienų ir lubų defektus. Jei jau esate paruošę sienas dažymui, galite pradėti tolimesnius darbus.

Patraukite baldus į kambario vidurį, viską nukabinkite nuo sienų ir uždenkite. Jeigu galima, nuimkite šviestuvus, o elektros lizdus apdenkite polietileniniais maišeliais. Užklokite grindis.dazymas Tada nuvalykite ir paruoškite dažomąjį paviršių. Pirmiausia dažykite lubas, paskui sienas, galiausiai – medieną. Sienoms ir luboms dažyti labiausiai tinka matinė arba blizgi emulsija. Ji skiedžiama vandeniu ir greitai džiūsta. Dažykite 60 cm2 ploteliais, lengvais kryžmiškais potėpiais. Netepkite dažų per storai. Dažyti užbaikite potėpiais į viršų. Pereikite prie kito plotelio. Antrojo sluoksnio netepkite, kol neišdžius. Jeigu sienas norėsite nudažyti viena spalva, lubas – kita, jums prireiks skiriamosios linijos. Palaukite, kol lubų dažai išdžius, paskui lygiagrečiai su lubomis, bet ne prie pat jų, prispauskite teptuką prie sienos, paskleisdami šerius. Tepkite išilgai sienos, stumdami dažus į sandūrą. Prieš dažant visą sieną, nudažomi kraštai aplink langus ir duris.

Didelius plotus geriausia dažyti įvairiais voleliais. Putų polistirolo ir avikailio rankovės tinka dažyti lygiems paviršiams; mediniai ir ilgaplaukiai sintetiniai – nelygiems. Prieš pradėdami dažyti visą sieną voleliu, išdažykite kampus. Dažykite stumdami volelį aukštyn, žemyn, iš vieno šono į kitą. Paskleiskite dažus kiek galima lygiau, neleiskite voleliui slysti siena. Dažydami plotelį užbaikite potėpiu į viršų, o pereidami prie gretimo, užkabinkite ir nudažyto plotelio kraštą, kad jie susilietų. Dažymo mentelės gali pakeisti volelius. Jos idealios vandeniniais dažais dažant nedidelius plotus. Nors jomis galima dažyti ir aliejiniais dažais, tačiau aliejinius dažus valantieji tirpikliai gali sugadinti mentelės kempinę. Mentelėmis galima dažyti ir metalines, ir medines dalis.