Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Raštas ir audinys interjere

Raštas ir audinys – nepakankamai įvertintos namų dizaino detalės. Jos padaro kambarį įdomų ir individualų neužgoždamos bendro vaizdo. Gerosios raštų savybės puikiai žinomos: raštai suteikia kambariui savitumo ir ryškumo, apibrėžia bendrą stilių. Jie išreiškia gyvumą, būna įvairių rūšių – taškuoti, gėlėti, grafiški, turkiški ir dryžuoti. Su meniškomis datalėmis suderintų raštų keliamas įspūdis padidėja. Jie nepaprastai praktiški, nes daug raštų gali labai teigiamai veikti. Jėga, kurią suteikia kambariui, leidžia pasirinkti vienspalves baldų apmušalų bei užuolaidų medžiagas ir ieškoti drąsesnio dizaino pagalvių, užtiesalų ir kilimų, kurie pridėtų gyvumo arba tiesiog atnaujintų kambarį. Itin raštuoti audiniai kambariui suteikia dar daugiau patrauklumo. Šukuota kanva, vilna, šilkas ir aksomas atrodo prabangiai, o oficialiuosius baldus supaprastina kaimiškas kibirėlis šalia, rankomis austas kilimas arba akmeninis dubuo. Papildyti kambarį audiniais tas pats, kas pakviesti į vakarėlį gerą pašnekovą. Taip kaip sukviečiate prie stalo draugus, kad jie vieni kitus įkvėptų, aprūpinkite kambarį įvairiomis medžiagomis, kad sukurtumėte įdomią atmosferą.

Viena iš rašto ir audinio naudojimo teigiamybių – jums leidžiama mėgautis įvairove ir pasinerti į užgaidas, neprarandant darnos jausmo. Tam beveik nereikia pastangų, tačiau sėkmingo medžiagos ir rašto jungimo paslaptis – keli pagrindiniai principai, tad neskubėkite. Rinkdami kambariui baldus, ieškokite tokios raštų spalvos, kuri derėtų su bendru patalpos tonu. Norėdami gyvesnio efekto, galite kiek nuklysti į kitą atspalvį, tik tuomet geriau pasirinkti panašaus stambumo raštus. Lygios vienspalvės medžiagos, kurios laikomos raštais, taip pat yra geras pasirinkimas, nes jos nesunkiai derinamos. Tai brokatas, damastas, eglute austa medžiaga. Rauktos, apsiūtos, klostuotos ir siuvinėtos medžiagos taip pat tinka raštams ir jas lengva priderinti prie kitų.

Tuos pačius principus taikykite visam kambariui. Pavyzdžiui, galimas vienspalvių apmušalų, geometriško kilimo ir subtiliai dryžuotų užuolaidų derinys. Tinka kėdės, apmuštos margo rašto audiniu, organiško rašto pagalvės.

Kai jau turite baldus, apgalvokite audinių variantus, kurie suteikia vaizdui žavesio. Pradėkite nuo kontrastų: žvilgantis šilkas su matiniu aksomu, nelygi medvilnė su švelnia oda, glazūruotas porcelianas su šiurkščiu medžiu. Išbandykite įvairius raštus ir medžiagas, kaskart pridėdami ar atimdami po vieną detalę, kol galiausiai rasite tobulą derinį.

Audiniai:

  • Vienspalviai. Vienspalvė derinio detalė (drobė ar minkšta oda) gali būti baldų apmušalas arba lovos užtiesalas. Norėdami didesnio įspūdžio, ieškokite vienspalvės švelnios medžiagos: moherio, medvilnės arba apsiūtų ir klostuotų audinių.
  • Ištisiniai margi. Ant didelio audinio pasikartojantys maži motyvai sukuria ištisinį raštą, kuris su kuo nors derinamas tampa stebėtinai universalus. Dygsniuotas ir siuvinėtas (ypač smulkia pasikartojančia tema) audinys neužgožia rašto.
  • Dryžiai. Tai, ko gero universaliausias raštas. Dryžiai būna įvairiausių spalvų ir pločių – nuo siaurų iki plačių juostų. Jie puikiai dera su daugeliu kitų audinių raštų.
  • Geometriniai raštai. Tai nepaprastai universalu. Geometrinių raštų būna labai įvairių: nuo paprastų langelių iki sudėtingų kampuotų marginių, sutinkamų kilimuose ir apmušaluose.
  • Augalų raštai. Vijokliai, gėlės puikiai dera su daugeliu kitokių raštų ir suteikia aplinkai gyvumo ir romantikos.