Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai, kaip prižiūrėti duris

  • Kad durų spyna lengvai rakintųsi, kartkartėmis išvalykite iš jos dulkes ir patepkite alyva, o kad durų spynos mechanizmas gerai veiktų, nuskuskite pieštuko grafitą, miltelius supilkite į popierinį vamzdelį ir pro rakto skylutę supūskite į spynos vidų. Jeigu surūdijo spyna, įlašinkite į ją keletą lašų benzino. Raktą, kuris sunkiai rakina, patrinkite vašku arba muilu.
  • Prastai atsidarančias duris (užsikertančius stalo arba kitų baldų stalčius) patrinkite muilu, parafinu arba pabarstykite talku – tuomet lengvai atsidarinės. Girgždančių durųHdf_Molded_Door nemalonaus garso nesigirdės, jei, kilstelėję duris, ant vyrių uždėsite gabaliuką pieštuko grafito. Jis susitrins ir ilgai bus puikiu „tepalu“. Antras būdas: kilstelėkite duris ir įlašinkite kelis lašus mašininės alyvos.
  • Alijiniais dažais dažytas duris plaukite šiltu vandeniu su amoniaku (desertinis šaukštas litrui vandens). Be to yra daug specialių valiklių aliejiniais dažais dažytiems paviršiams valyti. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu ir sausai nušluostykite.
  • Duris, apkaltas dermantinu, plaukite šiltu vandeniu be jokių valymo priemonių.
  • Pasitaiko, kad, laikantis prie naujos spynos pridėtos instrukcijos, kartais sunku ją įstatyti į duris. Dažniausiai kaltos prastai užsidarančios durys: gal spynos liežuvėlis nesutampa su išpjova, nes durys nusėdo, o gal pritvirtinti jų vyriai. Jeigu medsraigčiai kliba, nukelkite duris ir atsukite vyrius. Prikiškite į skylutes klijais pateptų degtukų su nupjautomis galvutėmis, vėl užsukite vyrius medsraigčiais – tik ilgesniais ir pakabinkite duris.