Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Medžiagos namuose

Labai svarbu, kokias medžiagas parinksime savo būsto audiniams, kokias naudosime valymo bei plovimo priemones, kokių medžiagų bus minkšti ir kiti baldai bei dekoratyviniai elementai mūsų namuose. Visa tai turės didelės įtakos mūsų fizinei ir psichologinei gerovei. Aptarkime būstuose dažniausiai pasitaikančias medžiagas. Kurias iš jų verta naudoti, o kurių verčiau vengti?

Medis

Daugelyje namų medis yra viena iš svarbiausių medžiagų. Tai tvirta medžiaga, tinkanti struktūriniams elementams gaminti, medis turi pralaidų pluoštą. Mediena labai tinka grindų dangai: tokias grindis lengva valyti, ant jų nesikaupia dulkės ir nėra erkučių, kurios gali sukelti alergiją. Galite drąsiai naudoti medį savo namuose.medziagos

Palmių pluošto, sizalio, jūržolių ir vikšrių danga

Šios medžiagos populiarios, nes yra natūralios ir nekenkia sveikatai. Jos gana žaismingos ir įdomios, tačiau tokias medžiagas sunku valyti. Plauti reikia dažnai, antraip danga greitai susitepa ir joje prisivelia mikroskopinių vabzdžių. Šios medžiagos ekologiškos, tačiau neilgaamžės.

Audiniai

Gaminami iš natūralių, pavyzdžiui, medvilnės ar lino bei dirbtinių pluoštų. Geriau rinktis natūralius audinius, jei tik jie nėra apdoroti chemikalais, kad būtų atsparūs ugniai ir vandeniui, nes dirbtiniai audiniai sukuria statinį elektros krūvį ir išnaikina naudingus neigiamus jonus.

Plastikai

Plastikai gali išskirti nuodingas, sveikatai kenkiančias chemines medžiagas, tad verčiau stengtis, kad tokių medžiagų namuose būtų kuo mažiau. Ypatingai venkite iš plastikinių medžiagų pagamintų žaislų, baldų ir t.t. vaikų kambariuose.

Metalas

Atsispindintys metalų paviršiai padeda sukurti veiklią nuotaiką, dėl to metalą tinka naudoti virtuvėje, darbo kambaryje, visur, kur jums reikia, kad būtumėte energingi. Tiesa, metalas nesukurs šilumos ir jaukumo jausmo, tad netinka svetainėms, miegamiesiems.

Stiklas

Stiklas priskiriamas prie natūralių medžiagų, pro jį laisvai sklinda šviesa, tad tai medžiaga, padedanti sukurti gerą nuotaiką. Nevenkite stiklo savo namų interjere. Taip sukursite šviesią ir nuotaikingą erdvę.

Keramika, akmuo, marmuras

Akmeninės grindys ir sienos visuomet atrodys gražiai ir natūraliai. Akmeninės grindys tvirtos, tad jas siūloma dėti virtuvėje. Marmuras tinka vonios kambariams. Tai medžiagos, kurios neturi kenksmingų savybių, jas lengva valyti, tad namuose jas galite drąsiai naudoti.