Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Dezodorantas. Kaip pasigaminti?

Kiekvieną rytą jus pažadina žadintuvas, pasikeiksnojate, kad reikia keltis, iškeliat vieną koją iš lovos, paskui kitą ir sliūkinat į dušą. Atspėjau? Duodu 100, kad nusiprausę jūs tepate pažastis įvairiais dezodorantais, antiperspirantais ir pan. . Ar kada žiūrėjote kas parašyta ant to daikto, kurį naudojat kiekvieną dieną, etiketės? Ten tiek visko prigrūsta.. nenustebau kai viena draugė pasiskundė, kad jai pažastis išbėrė. dezodorantasJei dar kas nors turit tokių bėdų, ar šiaip domitės ekologija ar natūralia kosmetika, siūlau pasigaminti dezodorantą patiems. Ir aš nejuokauju.

Gamybai reikės: kukurūzų krakmolo; valgomosios sodos; kokoso riešutų aliejaus; kvapiųjų aliejų pagal skonį (gali būti levandų, rožių, sandalmedžio, arbatmedžio, migdolų); vitamino E (galite įsigyti vaistinėje); tuščio indelio, nuo pieštukinio dezodoranto. Patariu naudoti geros kokybės ingridientus ir viskas bus liuks. O kad dezodorantas nesmirdėtų, paeksperimentuokite su kvapiaisiais aliejais prieš gamybą.

Darbo eiga:

1.Į indelį įberkit ¼ puodelio (60ml) kukurūzų krakmolo ir lygiai tiek pat valgomosios sodos. Pamaišykite. Į tą purią masę įlašinkit 8 lašus levandų( ar savo pasirinkto aromato) aliejaus ir 3 lašus sandalmedžio aliejaus. Taip pat, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus kokoso aliejaus. Įlašinkite kelis lašelius vitamino E.

2.Maišymo metas. Maišyti reikia kol nepasidarys švelni, šilkinė masė. Jeigu jums atrodo, kad masė per sausa, galit įpilti dar šiek tiek kokoso aliejaus ir toliau maišyti. Jeigu anksčiau naudojotės pieštukiniais dezodorantais, turėtumėt įsivaizduoti kokia maždaug turėtų būti masė.

3.Kai masė tvarkoj, galite grūsti savo gaminį į indelį.

Žinoma, jūsų rankomis padarytas dezodorantas neapsaugos nuo prakaitavimo, nes pagrindinė, nuo prakaito apsauganti medžiaga yra aliuminis. Tačiau, aliejai, kuriuos panaudosite savo gamyboje, pasižymintys antibakterinėm savybėm tikrai sušvelnins kvapelį. Privalumų tikrai daugiau negu trūkumų. Smagu, kad patys galit susikomplektuoti patinkantį kvapelį, nėra jokių kenksmingų ar neaiškių medžiagų, o kaip faina tokį daikčiuką kam nors dovanoti. Galite patys sukurti kietą etiketę ar smagų palinkėjimą . Aš tokį deziką jau gaminu vyrui, nes po krepšinio...