Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Dekoratyvinių plytelių klojimas lauke (1 dalis)

Vos baigus statyti namą, užgriūva begalės statybos pabaigos darbų. Vienas iš jų – įėjimas. Paprastai jis būna betonuojamas, o paskui įrengiami laiptai. Kad laiptai negadintų fasado vaizdo, juos patartina iškloti specialiomis keraminėmis arba akmens masės plytelėmis. Pačios pakopos turėtų būti funkcionalios, patogios – juk tai pirmas įspūdis apie namą.

 

Plyteles pasirinkite šiek tiek ryškesnes nei viso namo spalva, nes laiptai – eksterjero akcentas. Populiariausios yra degto molio imitacijos. Bet svarbiausia, kad lauko laiptų danga būtų atspari šalčiams, temperatūrų kaitai, atmosferos poveikiui. Beje, rinkdamiesi plyteles laiptams, taip pat atkreipkite dėmesį, kad vienas kraštas būtų storesnis, specialiai išlenktas arba padaryti „danteliai“ – saugu ir solidžiau atrodo. Lauko plytelės, dėl Jūsų pačių saugumo, turėtų būti grubaus paviršiaus, kad nepaslystumėte. Prieš pirkdami plyteles, žinokite aikštelės prie durų matmenis ir laiptų pakopų aukštį, plotį. Pirkite plytelių šiek tiek daugiau.

 

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog suklijuoti plyteles ant laiptų nėra sunku. Suprantama, viskas priklausys nuo laiptų formos, kampų dydžio ir pan. Sunkumų kils iš karto, kai tik bandysite tiksliai, teisingai sudėlioti plyteles. Kad išvengtumėte kuo daugiau nesklandumų, dirbdami laikykitės kelių taisyklių:

 

  • Pirmiausia susidėkite visas plyteles ant laiptų, pažiūrėkite, kiek ir kokio dydžio plytelių reikia išpjaustyti.
  • Plyteles ant kiekvienos pakopos pradėkite kloti nuo laiptelio vidurio. Jeigu laiptai sudaro trikampį, centras yra kampas. Toliau klokite simetriškai į abi puses.
  • Tiek paruošiamuosius, tiek baigiamuosius darbus pradėkite nuo apatinio laiptelio.
  • Plyteles reikia dėti šachmatų tvarka.

Straipsnio tęsinyje toliau papasakosime, kaip kloti plyteles lauke.