Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Atraskite židinio galimybes

Nuo seno žmones traukia prie ugnies, todėl židinys namuose – vienas labiausiai viliojančių akcentų. Dėl savo svarbos židinys dažnai tampa pagrindiniu kambario struktūriniu elementu. Židinio atbrailos, apvadai ir padas turi didelės įtakos kambario išvaizdai, nes tai vyraujantis elementas.

Jei manote, kad jūsų židinys nėra tobulas, ne viskas prarasta. Židinio išorinius elementus ir dydį beveik visada galima tobulinti, nekeičiant ugniakuro bei kamino, nes tai būtų kur kas sudėtingesni projektai. Atminkite, jog geriausia bus jei židinio stilius ir dydis atitiks kambario interjero stilių ir kurs jaukumą. Pirmiausia pagalvokite, kokios norėtumėte židinio atbrailos – plačios ar siauros, kokių norėtumėte vidinių apvadų – iš plytelių, kokios nors neutralios medžiagos ar akmens? Brangios medžiagos: marmuras, granitas, suteiks židinio apvadams, atbrailoms ir padui blizgesio. Jei šias medžiagas panaudosite mažame plote jos savo blizgumu tarytum praplės erdvę ir atrodys įspūdingai.

Kaip atnaujinti židinį

Jei teks susidurti su sugadintos apdailos arba keistų proporcijų židiniu, teks ieškoti būdų, kaip jį atnaujinti. Nesijaudinkite, tai nebus labai sunku. Ką jums reikės padaryti tai – židinio nudažymas ir naujos atbrailos pritvirtinimas. Šitaip pagerinsite seno židinio išvaizdą, o ir kaina tikrai nebus tokia didelė, kaip kad kainuotų naujas židinys. Tokiems „remonto“ darbams jums prireiks:

  • Valiklio, skirto židinio padui ir akmeniui, kuris pašalina suodžių ir dūmų dėmes.
  • Naujų dažų, kuriomis dažysite židinio plytas (galite palikti ir nedažytas).
  • Naujos atbrailos– marmurinės, medinės, akmeninės, cementinės. Interjero parduotuvėse tikrai rasite įvairiausio dizaino, medžiagų ir formų židinio atbrailų.
  • Apvadų iš akmens plokščių, akmens masės ar keraminių plytelių. Apvadus galima aptinkuoti.

Židinių rūšys:

  • Su siaura atbraila. Židinys siaura atbraila tiks mažesnės kvadratūros kambariams. Kad pabrėžtumėte židinio buvimą kambaryje, pasistenkite įdomiai įrėminti židinio angą, virš atbrailos pakabinti paveikslą.
  • Tradicinis medinis.Medžio židinį kruopščiai derinkite prie namų interjero. Tokie židiniai teikia jaukumo, puikiai tinka sodyboms ir natūralumą mėgstantiems žmonėms.
  • Pakeltu padu.Esant pakeltam židinio padui lengva ir malonu stebėti jame rusenančią ugnį, ją lengviau užkurti ir prižiūrėti. Padą galite pratęsti – turėsite žemą jaukų suoliuką.
  • Anga sienoje.Tai šiuolaikinių židinių dizainas, populiariausias moderniuose namuose.
  • Senovinis akmuo.Toks židinys labiausiai tiks klasikinės architektūros namams. Gražiai atrodys tokio židinio raižiniai, jokių patobulinimų nereikalaujanti atbraila.
  • Kampinis židinys.Kampiniai židiniai paplitę daugelio Lietuvos didmiesčių senamiesčių butuose. Jie labai patogūs tuo, kad išsaugo sienų plotą, o į kambario kampą orientuotos sėdimosios vietos sukuria naują dimensiją. Abiejose židinio pusėse galima įrengti po suolelį.