Įrašai, turintys ‘apie prieskonius‘ žymę
Dažnai kyla klausimas, kokių prieskonių į kokius patiekalus berti ir kaip, nes kartais maistą persūdome, padarome pernelyg aitrų, o kartais jis būna tiesiog prėskas. Rekomendacijų yra įvairiausių, o kartais pakanka vadovautis vaizduote.
• Kario dedama į mėsos, žuvų, paukštienos, jūros gėrybių patiekalus, sriubas, padažus, nes karis juos nudažo patrauklia geltona spalva ir suteikia puikų aromatą.
• Viduržemio jūros regiono prieskoniai – kalendros, bazilikai, paprikos, česnakai, kvapieji pipirai, svogūnai, dašiai, raudonėliai, čiobreliai ir jų mišiniai – tinka sriuboms, žuvims, daržovėms, mėsai, salotoms, padažams, makaronams, picai.