Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Pasirodo, neištikimybės genas įveikiamas

Neištikimybė – viena skaudžiausių šiandienos temų ir greičiausiai santuokas sužlugdančių priežasčių. Pasak mokslininkų, neištikimybės genas egzistuoja ir yra dvi žmonių grupės: tie, kurie jam atsispiria ir tie, kurie ne.

 

Kaip įrodė biologas, Švedijos Karolinksa universiteto profesorius Hasse Walum, kai kurie vyrai iš tiesų turi geną, kuris daro įtaką ištikimybei. Tokiose šeimose daug dažniau patiriama įvairių santuokos problemų ir tokių vyrų žmonos retai jaučiasi laimingos. Tačiau vien pagal šį geną negalima spręsti, kaip po santuokos rutuliosis poros santykiai. Genetika tik lemia mūsų polinkius, o visus sprendimus priimame mes patys. Moksliškai įrodyta, kad atsispirti flirtui įmanoma lygiai taip pat, kaip ir atsisakyti gabalėlio saldaus šokolado.

 

Tyrimų metu pastebėtas ir dar vienas įdomus dalykas. Sutuoktinių poroms rodytos nuotraukos su patraukliais žmonėmis, o jų patrauklumą buvo prašoma įvertinti balais. Praėjus kuriam laikui vėl buvo parodytos tos pačios nuotraukos ir užsiminta, kad kai kurie nuotraukose pavaizduoti žmonės norėtų su tiriamuoju susitikti. Tie žmonės, kurie savo santuoką laikė pavykusia, jais, neva, susidomėjusius asmenis įvertino kur kas prasčiau nei prieš tai, kol dar nežinojo apie jų norą susitikti. Šis fenomenas aiškinamas labai paprastai: įsipareigojimas ir tikra meilė aplink esančius priešingos lyties asmenis daro nebe tokius patrauklius, kas kelia mažesnę grėsmę jau esamiems santykiams.