Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Visa tiesa apie britus

 

Tam, kad svečioje šalyje paliktume apie save gerą įspūdį, turime žinoti kaip bendrauti su tos šalies žmonėmis. Kiekvienos šalies kultūroje yra tam tikrų subtilybių, kurias tiesiog reikia žinoti. Šį kartą “apkalbėsime” britus. 

Į Didžiosios britanijos sudėtį įeina ne tik Anglija, bet ir Velsas bei Škotija, todėl teisingiausia sakyti tiesiog Didžioji Britanija ir britai. Dažnam lietuvaičiui  britai  palieka šaltų ir pasipūtusių žmonių įspūdį, tačiau tai nieko bendro neturi su arogancija, tiesiog toks jų temperamentas. Britai,  visame pasaulyje garsėja savo humoro jausmu. Vieni jį laiko juodu ir makabrišku, kitiems britų humoras patinka. Pono Byno mentatiletas būdingas Didžiajai Britanijai, todėl jei su jumis pajuokavo, nepriimkite visko asmeniškai.  Didžioji Britanija turi daug gražių tradicijų, kad ir kas nutiktų, nekritikuokite britų maisto, prie jo reikia priprasti. Jei pietaujate kavinėje ar restorane, įprasta palikti arbatpinigių. Be abejo,britai  didžiuojasi savo alaus tradicijomis ir visame pasaulyje garsiais pub’ais.  Pabuvoję tikrame pub’e, pažinsite kitą šios tautos charakterio pusę.  Beje, britai yra velniškai punktualūs, to paties tikėsis ir iš jūsų. D.Britanijoje labai dažnas žodis yra sorry, excuse me, spūstyje ar  norint ko nors  paklausti visada kreipiamasi maloniai ir padėkojama thank you. Britai maloniai reaguoja į klausimus apie jų įžimybes, Agatą Kristi, Arturą Konan Doilį, karališką šeimą ar futbolą. Apskritai, būdami Didžiojoje Britanijoje būkite santūresni ir mandagūs, tuomet jus atsimins kaip malonų lietuvį. 

serlokas holmsasdviaukstis autobusaspatiekalasalusveliava