Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Viskas apie alyvuoges

Žalios, juodos, tamsiai raudonos, natūralios, su kauliukais, be kauliukų, konservuotos, šviežios – alyvuogės daug kur yra laikomos delikatesu, o ypač jos mėgstamos pietų Europoje. Jau prieš 2500 metų jis tapo kasdieniniu maistu Senajame Egipte, alyvuogesRomoje. XX-ojo amžiaus pabaigoje atlikti tyrimai rodo, kad Viduržemio jūros regiono gyventojai rečiau serga degeneracinėmis, širdies ir kraujagyslių ligomis bei kai kurių organų vėžiu. Buvo nustatyta, kad priežastis yra tame, kad šio regiono gyventojai vartoja daug alyvuogių aliejaus. Beje – ar žinojot, kad alyvuogės yra vaisius? Alyvmedžiai Kadangi šiems augalams reikia daug saulės ir nedaug vandens, natūralu, kad alyvuogės auga visoje pietų Europoje nuo pietų Prancūzijos iki Graikijos. Alyvuogės itin vertinamos dėl iš jų išgaunamo aliejaus, kuris naudojamas maistui, įeina į odos priežiūros priemonių sudėtį bei kai kur – religinėse ceremonijose. Alyvuogės Didžioji dalis pažeistų alyvuogių yra sunaudojamos aliejui išspausti. Likusios alyvuogės, kurios yra sveikos/gažios, iki patekdamos ant vartotojų stalų yra apdorojamos (pirmiausia natūraliam kartumui panaikinti jos mirkomos šarmuose arba keletą dienų reguliariai plaunamos, vėliau gana ilgam laikui pamerkiamos į sūrymą ir galiausiai – užmarinuoojamos sūryme, užšaldomos arba pasterizuojamos), nes neapdorotos jos yra per daug karčios/aitrios, kad būtų galima jas valgyti. Spalva ir amžius Koks skirtumas tarp juodos ir žalios alyvuogės? Tik amžius. Juodos alyvuogės nuskinamos, kai jos jau yra visiškai subrendusios, tuo tarpu žalios nuskinamos kiek anksčiau. Kaip tik dėl to juodose alyvuogėse daugiau aliejaus (žinoma daugiau ir kalorijų: 100g juodųjų alyvuogių turi 360 kalorijų, kai tuo tarpu toks pats kiekis žaliųjų – 123). Priešingai nei žaliosios alyvuogės, kurios yra pagardinamos įvairiais priedais ar prieskoniais, juodosios alyvuogės keletą mėnesių mirkomos sūrime ir valgomos tokios, kaip yra, nes bet koks bandymas jas pagardinti įvairiais priedais yra niekinis, nes juodųjų alyvuogių skonis tiesiog yra per stiprus.