Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Pasigamink imbierinių saldainių

Anksčiau kristalizuotą imbierą pirkdavau arbatos parduotuvėse, tačiau dabar lengvai pasidarau tokių saldainiukų pati. Tokie imbieriniai saldainiai puikiai tinka su įvairių rūšių arbatomis. Reikia pripažinti, imbierą mėgsta ne visi, jo skonis keistai aitrokas, tačiau koks jis naudingas organizmui! Imbiero šaknis pasižymi antibakterinėmis savybėmis, gydo uždegimus, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, mažina pilvo pūtimą, pykinimą ir galvos skausmus, visapusiškai valo organizmą. Imbierą tikrai verta pamėgti, o pradėti siūlyčiau nuo imbierinių saldainių. Beje, imbiero šaknis tinkama ne tik saldainiukų gamybai, ją galite dėti ir į mėsos patiekalus, sriubas. Na, o kas susigundėte pasigaminti gurmaniškų saldainių, jums reikės visai nedaug: Maždaug 700gr. šviežios imbiero šaknies; ne pilno kilogramo balto, rafinuoto nendrių cukraus; truputį vandens; sietelio; peilio; puodo. Darbo eiga: 1.Nulupkite imbiero šaknies žievę. Įsitikinkite, kad šaknis tikrai šviežia, kitaip saldainiai nebus skanūs. 2.Supjaustykite imbiero šaknį  kubeliais ir sudėkite į švarų puodą. 3.Į puodą, ant imbiero supilkite maždaug pusę kg. cukraus ir įpilkite vandens tik tiek, kad apsemtų imbiero gabaliukus. Kai viskas užvirs, prisukite ugnį ir virinkite vis pamaišydami. Virinkite tol, kol gabaliukai taps skaidresni. Tai užtruks apie 3 valandas, cukraus sumažės, o imbiero gabaliukai taps skaidrūs. Cukrus turi būti sirupo pavidalo, jis neturi karamelizuotis, turėkite tai minty. 4.Po 3 valandų, per sietelį perpilkite visą puodo turinį, atskirkite sirupą nuo imbiero gabaliukų. Beje, likusio sirupo jokiu būdu neišpilkite, jis labai skanus. Kai nuvarvinote sirupą, palikite imbierą atvėsti. 5.Sudėkite imbiero gabaliukus į lėkštę ir gausiai pabarstykite likusiu cukrumi. Saldainiukai paruošti.  Skanaus! Pastaba: kai kurie gabaliukai gali būti iki galo neišvirę, todėl keik aštresni, patariu pjaustyti imbierą mažesniais ir vienodo dydžio gabaliukais.