Ko gero nė nereikia sakyti, kas yra sangria. Manau didžioji dauguma šio gėrimo yra ragavę, tačiau greičiausiai kavinėje, o ne namie gaminto. Taigi šiame straipsnyje atskleisiu paslaptį, kaip tokį gėrimuką pasigaminti namuose :).
Tau reikės:
• 1 butelio raudono vyno (Cabernet arba Merlot – kuo labiau vaisinis, tuo geriau);
• 1 gabalėliais supjaustyto apelsino;
• 1 gabalėliais pjaustyto laimo citrinos;
• 1 gabalėliais pjaustytos citrinos;
• Puodelio aviečių;
• 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
• 3 puodelių imbierinio alaus (kaip pasigaminti imbierinio alaus gali pasiskaityti čia );
• Šlakelio apelsinų sulčių;
• Daug ledo.
Butelį vyno supilk į didelį ąsotį. Išspausk vaisių sultis į vyną ir visus gabalėlius sumesk į ąsotį. Taip pat papildomai įpilk apelsinų sulčių. Ąsotį su turiniu visai nakčiai padėk į šaldytuvą, kad visi skoniai susimaišytų. Šis žingsnis yra svarbus norint, kad stangria būtų kuo geresnė, tačiau jei tam neturi laiko, šį žingsnį gali ir praleisti. Kai jau ruošiesi patiekti stangria į stalą, supilk imbierinį alų, avietes ir ledą. Labai gerai viską išmaišyk, kad vieniems netektų gerti vien vyno, o kitiems – vaisių sulčių su imbieriniu alumi. Apelsino griežinėliais papuošk stiklinių kraštelius ir mėgaukitės gėrimu.
Į viršų