Pakaitintu vynu mėgaujamasi jau ne vieną šimtmetį, o dabar jis daugelyje namų tapo neatsiejama švenčių dalimi. Karštas vynas yra tas pats paprastas vynas, tik kad pakaitintas ir pagardintas keletu prieskonių. Gamybos procesą pateiksiu žemiau (nurodytos porcijos turėtų užtekti penkiems žmonėms).
Karštam vynui tau reikės:
• 2/3 puodelio cukraus
• Vieno 750ml vyno butelio
• 0,5 puodelio brendžio
• 6-8 gvazdikėlių
• 1 cinamono lazdelės
• Pusės apelsino žievelės
Gamybos procesas:
• Visą vyną supilk į puodą ir kaitink ant nedidelės ugnies.
• Aštriu peiliu nulupk pusės apelsino žievelę. Pasistenk lupti tik oranžinę jos dalį, nes balta dalis yra karti. Jei jos nors kiek liko, pabandyk nuvalyti.
• Nestipriai peilio rankena paspaudinėk nuluptą žievelę, kad pasklistų aromatinių aliejų kvapas. Žieveles mesk į kaistantį vyną ir dar į jį įspausk šiek tiek apelsino sulčių.
• Supilk brendį, įmesk gvazdikėlius ir cinamono lazdelę.
• Nuolat vyną maišyk ir neleisk jam užvirti. Vynas paruoštas yra tada, kai pradeda garuoti.
• Supilstyk vyną į pasirinktas taures, visus prieskonius palikdama puode.
Keletas pastebėjimų:
• Karštam vynui gaminti tinka tiek baltas, tiek raudonas vynas, tačiau labiau įprastas ir dažniau naudojamas – raudonas.
• Labai brangaus vyno karštam vynui gaminti nereikia pirkti, tačiau nereikia ir per daug pigaus, nes kartais pigus vynas pakaitintas tampa dar prastesniu.
• Jei karštą vyną gamini iš baltojo vyno, rinkis nerafinuotą cukrų. Raudonajame vyne toks cukrus praranda savo subtilų skonį, todėl šiuo atveju naudok paprastą baltąjį.
• Vynui kaitinti niekada nesirink aliuminio puodo, nes vyno rūgštys su šiuo metalu sureaguos ir tavo karštas vynas kvepės ne apelsinais ar gvazdikėliais, o turės metalo skonį.
Į viršų