Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip išlaikyti maisto produktus šviežius

Manau ne kartą esi išmetusi maisto produktų dėl to, kad jie supelijo ar prisigėrė kitų maisto kvapų. Supelyti jie, aišku, galėjo ir dėl to, kad paseno, tačiau labai gali būti, kad tiesiog netinkamai juos laikei. Taigi, kad kuo ilgiau mėgautumeisi šviežiu maistu, pirmiausia turi sviezias maistasreguliariai išsivalyti savo šaldytuvą. Stipriems kvapams sugerti gali panaudoti bulvę – perpjauk ją pusiau ir įdėk į šaldytuvą. Norėdama šaldiklyje ilgai laikyti šviežią mėsą, suvyniok ją į aliuminio foliją. Jei nori, kad būtų dar saugiau, pirmiausia mėsą suvyniok į sviestinį popierių ir tik tada į foliją. Taip mėsa kelis mėnesius išliks šviežia ir maistinga. Pieniškų maisto produktų stenkis nelaikyti šaldytuvo durelėse, nes tai pažeidžiamiausia šaldytuvo dalis, kadangi produktai yra arčiausiai išorinio oro temperatūros. Sūrį vietoj to, kad dėtum į plastikinį maišelį, vyniok į sviestinį popierių. Kiaušinius geriausia laikyti jų originalioje pakuotėje, nes taip jie geriausiai kvėpuoja. Taip pat žiūrėk, kad jie būtų sudėlioti smaigaliu žemyn, nes taip jie ilgiau išlieka švieži. Kai kurie vaisiai ir daržovės išskiria etileną, kuris spartina vaisių nokimą, o tuo pačiu ir jų gedimą. Todėl avokadas, bananus bei mangus stenkis laikyti atskirai nuo obuolių, agurkų, salotų, brokolių bei morkų. Pomidorus iš viso patartina laikyti ne šaldytuve, o tamsioje vietoje koteliais į viršų. Natūralūs produktai paprastai genda daug greičiau, nei vienokiais ar kitokiais būdais apdoroti, tad būk akyli ir karts nuo karto peržiūrėk savo turimas gėrybes, kad viena sugedusi nesugadintų visų kitų šaldytuve laikomų daržovių ir vaisių. Javus bei grūdus laikyk oro nepraleidžiančiose induose. Į juos gali įdėti lauro lapelių. Jie apsaugos maisto produktus nuo vabzdžių. Duoną patartina laikyti ne šaldytuve, o medinėje duoninėje. Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos gali padėti obuolio skiltelę.