Citrinų aliejus veikia organizmą ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės. Jame gausu vitaminų ir riebalų rūgščių. Pasigaminti citrinų aliejų tikrai vertinga. Juo galėsite ne tik paskaninti patiekalus, bet ir įtrinti celiulito ar reumato pažeistas kūno vietas. Citrinų aliejaus gamyba tikrai nėra sudėtinga, o ir produktų reikia gana paprastų: 3citrinos, ¾ alyvų aliejaus (pirmo spaudimo), 8 česnako skiltelės. (jeigu gaminate aliejų kūnui, česnako galite nedėti).
Ruošimas ir vartojimas.
Nulupkite citrinas. Ant plonų žievės juostelių neturi likti balto poodžio. Suberkite žieveles į keptuvę ir užpilkite tiek alyvų aliejaus, kad žievelės jame plaukiotų.Įkaitinkite aliejų ir toliau kepinkite 5min ant silpnos ugnies. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir palikite ataušti. Per tą laiką nulupkite česnako skilteles. Tuomet likusį aliejų supilkite į sandarų stiklinį indą ir suberkite česnakus. Palikite aliejų porai savaičių pastovėti. Atidarius indą , aliejų reikia laikyti šaldytuve. Beje, aliejus šaldytuve gali sušokti dribsniais ir susidrumsti. Bet tai nereiškia, kad jo kokybė pablogėjo. Atšilęs iki kambario temperatūros jis vėl taps skaidrus. Toks aliejus puikiai tinka mėsos marinavimui, žuvies patiekalams, salotoms. Jeigu aliejų gaminate maistui, galite vietoj česnako naudoti pipirus ar prieskonines žoles.
Jeigu gamindami aliejų, vietoj alyvų aliejaus vartosite dygminų aliejų ir nedėsite česnako, galite citrinų aliejų naudoti gamindami desertus.