Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Antimaistas: traškučiai ir gruzdintos bulvės

Jeigu vieną-kitą kartą suvalgysite čipsų su alumi ko gero, nieko blogo ir netasitiks. Tačiau yra žmonių, kuriems toks užkandis yra kasdienybė. Taip, sutinku, kad čipsai KARTAIS tikrai skanūs, tačiau jų poveikis organizmui yra siaubingas. Taip yra ne tik su čipsais ir įvairiais spirgintais traškučiais, bet ir su bandelėmis, pyragaičiais, kepintais riešutais, spalvingais limonadais… Visa tai yra antimaistas organizmui. Niekas taip greitai nenaikina jūsų figūros ir sveikatos kaip visokie riebūs kepiniai,tarp kūrių ir populiarieji traškučiai. Traškučiuose yra labai daug riebalų, kurie ilgainiui skatina aterosklerozės vystymasi. Be to, tie riebalai yra gerokai „pastovėję“. Stokholmo mokslininkai įrodė, jog gruzdintuvėje ir mikrobangų krosnelėje ruoštas maistas iš bulvių ir kukurūzų krakmolo išsiskiria nemažai kancerogeno akrilamino. Tarškučiuose yra per didelė, žmogaus organizmui, dozė druskos, nuo jų greitai tunkama, didėja kraujospūdis, pradeda graužti rėmuo. Traškučių derinys su alumi-katastrofiškai tukinantis. Prasidėjus Eurolygai, prie alaus rinkitės sveikesnius užkandžius :) . Pgalvokite, ar traškučiai iš tikrųjų tokie skanūs?  Manau, kad jeigu nuo traškučių nukrapščius gausybę priekonių, liktų tik plonai pjaustytos, senuose riebaluose išmirkusios bulvės, kurios taip pat labai kenksmingos. Gruzdintose bulvytėse (Fri) gausu vėžį sukeliančių medžiagų, druskos, riebalų. Tokiais patiekalais stenkitės mėgautis itin retai.