Kas gi įsivaizduoja savo rytą be kavos? Jeigu jau esate kavos „vergai“, stenkitės gerti ir pirkti kokybišką ir gerą kavą. Tirpi kava yra visiškas NIEKALAS. Ji yra pigesnė, tačiau ne tokia skani ir žymiai kenksmingesnė. Iš pradžių išverdama stipri kava, o paskui ji išgarinama arba greitai užšaldoma. Sausi likučiai yra paverčiami granulėmis ar milteliais. Priešingai nei maltos kavos pupelės, tirpi kava yra koncentratas. Joje yra gerokai daugiau kofeino, todėl šio gėrimo mėgėjai neturėtų stebėtis, kad padažnėja širdies ritmas, kamuoja skrandžio skausmai. Išgėrus per daug stiprios kavos, gali prasidėti nervingumas, nerimas, raumenų traukuliai, pykinimas. Kava iš organizmo šalina skysčius, o kartu ir naudingas medžiagas, todėl kavos reikėtų išgerti ne daugiau kaip tris puodelius per dieną. Dažnai geriant kavą, greitai pagelsta dantys, oda papilkėja. Stipria kava galite pasimėgauti vieną kartą per dieną, o likusius kartus, ją skieskite pienu. Italai, gerdami stiprią kavą (ekspreso), užsigeria stikline šalto vandens. Tai yra visai neblogas pavyzdys. Išgėrę kavos puodelį, papildykite organizmo atsargas stikline vandens. Tuomet jums pavyks išlaikyti vandens balansą organizme.Apskritai, kavą galite pabandyti pakeisti žalia arbata, kuri ne ką mažiau „energizuoja“.