Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Apšvietimas LED (šviesos diodais)

Šiandienos pasaulyje labai aktualūs energiją taupantys sprendimai, vienas didžiausių vaidmenų, žinoma, tenka apšvietimo sričiai. Naudodami šviesos diodų (LED) technologiją, tikrai sutaupysite nemažai energijos.

Kas yra šviesos diodas? Tai įtaisytas reflektoriuje turintis du sluoksnius puslaidininkis. Viename sluoksnyje sudaromas elektronų trūkumas, kitame – perteklius, tuomet jų sandūroje randasi įtampa, kuri yra išspinduliuojama energija. Šitaip praktiškai visa gaunama elektros energija paverčiama į šviesą. Žinotina, kad kaitrinės lemputės tik 7% energijos paverčia šviesa, kita dalis paverčiama šiluma.

Šviesos diodai pirmiausia buvo pritaikyti reklamos gamintojų poreikiams. Šviesos diodų technologija pastaraisiais metais labai pažengė į priekį, o tai gali pakeisti daugelį dabartinio apšvietimo, net ir paties sudėtingiausio, sprendimus.

Verta žinoti, kad LED lempos būna skirtos įvairiems standartiniams lempų lizdams: be transformatoriaus, su transformatoriumi ir dieninio apšvietimo lempų lizdams. Šviesos diodų juostos būna lanksčiosios ir kietosios. Lemputės juostose būna atviros arba pusiau atviros, gali būti hermetiškos ir yra išdėstytos horizontaliai arba vertikaliai. 120 laipsnių – tai standartinis šviesos diodo apšvietimo kampas. Daugelį vilioja tas, kad šviesa gali būti įvairiausių spalvų, nuo žalios iki įvairiausių baltos atspalvių.

Yra gandų, kad LED (šviesos diodai), daro neigiamą poveikį aplinkai, tačiau tai visiškai netiesa, nes šviesos diodai kaip tik pasižymi ekologiškumu, kadangi yra gaminami iš netoksiškų medžiagų, juos netgi tinka perdirbti antrą kartą.

Pasirinkę apšvietimą šviesos diodais tikrai nesigailėsite, nes pastarieji nebijo įtampos šuolių, kylančių maitinimo šaltinyje, tad galėsite nesibaiminti ir dėl jų įkaitimo, nes šviesos diodams išskiriant nedidelį kiekį šilumos, jie paprasčiausiai neįkaista, todėl gaisro jūsų būste tikrai nesukels.