Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Televizorius ir namų interjeras: suderinama ar ne?

Šiuolaikinis namų interjeras be televizoriaus sunkiai įsivaizduojamas. Kadaise šis daiktas stovėjo kambario centre ir jam nebuvo keliami jokie reikalavimai. Šiandien situacija keičiasi: mūsų gyvenamoji aplinka tampa vis stilingesnė ir modernesnė, atsirado įvairių formų ir stilių televizorių. Šis technikos stebuklas paprastai be problemų randa vietą daugelyje šiuolaikinių interjerų, tačiau pasitaiko atvejų, kai vietos jam reikia paieškoti. Kaip įkomponuoti televizorių interjere? Aparatūra ir baldai turi sudaryti ne tik funkcionalią, bet ir estetinę vienybę. Akivaizdu, kad šiuolaikinė švytinti ištobulintos technologijos vaizdo ir garso technika vienaip atrodystelevizorius interjere istorinio stiliaus svetainėje, ir kitaip – modernioje. Į šiuolaikinio stiliaus interjerą techniką įlieti nesudėtinga. Pavyzdžiui, minimalizmui būdingos atviros lentynos, tad vienoje jų galime įtaisyti televizorių. Kur kas sunkiau televizoriui seksis klasikinio ir barokinio stiliaus interjere: sidabrinis stačiakampis korpusas ant figūrinės empiro stiliaus spintelės sugadins jaukią atmosferą. Tokiu atveju televizorių siūloma slėpti arba ieškoti panašaus stiliaus baldo. Žiūrėdami į antikvarinę spintą, tikriausiai niekada nepagalvotumėte, kad vietoje paauksuotų indų slepiasi ultramodernus televizorius. Jei esate asketiško rytietiško stiliaus mėgėjai, laikyti televizorių galėtumėte juodoje medinėje spintelėje ant plonų kojelių. Tačiau daugumoje interjerų televizorius neslepiamas, o kaip tik tampa dekoro elementu su specialiai parinktais baldais: standartinėmis ar pagal užsakymą pagamintomis lentynomis, spintelėmis, staleliais. Natūrali medžio spalva puikiai dera su juodai sidabrine televizorių korpusų spalvų gama. Keli patarimai, kaip pritaikyti televizorių interjere:

· Jūsų namų interjeras vadinamojo high tech stiliaus? Vadinasi, jums pasisekė, nes tokiuose namuose televizorius atrodo geriausiai, ypač, jei jo korpusas sidabrinis, gražiai įsiliejantis į metalo konstrukcijų ir plieno žvilgesio „kosminį“, technologinį stilių.

· Kantri stiliaus interjere televizorius nelabai tinka, tačiau visai gerai atrodo pastatytas lentynoje tarp pintų krepšių ar dėžių.

· Jei jūsų namai klasikinio ar barokinio interjero, televizorius gali sugadinti jaukumo jausmą. Tokiu atveju televizorių patariama slėpti spintoje.

· Jei laikote televizorių virtuvėje, patogiau jį laikyti pritvirtintą prie specialaus stovo, pakabinamo ant sienos. Šiuolaikinio dizaino virtuvėse, kur daug metalo, stovas su televizoriumi puikiai įsilieja į interjerą.