Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Šampūno receptas

Gal norėtumėte išsiplauti galvą savo kurtu šampūnu? Aš jau kurį laiką taip darau ir džiaugiuosi rezultatais. Plaukai blizga, švelnūs... Esmė tame, kad gamindama sau šampūną įsidedu būtent tokių komponentų, kokių mano plaukams reikia. Nesame juk mes visi kažkokie klonai, kuriems tiktų tas pats Head & Shoulders. Sau pasidariau šampūną sausiems plaukams, draugė džiaugiasi raminančiu. Juk nerealu turėti savo paties pasigamintą šampūną.

naujasTokia idėja turėtų ypač susidomėti žalieji, tokio šampūno gaminimas nereikalauja jokių eksperimentų su naminiais gyvūnėliais. Jei susigundėte šia idėja, pasirinkite savo plaukų tipą ir pirmyn!

Klasikiniam šampūnui pagaminti reikės: 60ml distiliuoto vandens; 60ml skysto, neutralaus muilo; ½ arbatinio šaukštelio jojobos, vynuogių sėklų ar kitokio aliejaus (aš naudojau kokybišką alyvuogių aliejų).

Gamyba labai „sudėtinga„ . Visus produktus supilkite į indą ir gerai išmaišykite, maišant jokių burtažodžių kalbėt nereikia. Gerai sumaišę, savo naują šampūną galite supilti į kokį nors buteliuką (aš panaudojau seną buteliuką nuo įprasto šampūno). Atminkite, kad jūsų pasigamintas šampūnas bus skystesnis nei parduotuvinis ir prieš kiekvieną naudojimą jį reikės gerai suplakti. Nors šampūnas ir ne pats tirščiausias užtat kaip putoja.

Šampūnas sausiems plaukams:60ml distiliuoto vandens; 60ml neutralaus skysto muilo; 60ml alijošiaus gelio; 1 arbatinio šaukštelio glicerino; keli lašai avokado ar jojobos aliejaus.

Paprasta kaip 2x2. Produktus gerai sumaišykite kokiam nors inde ir supilkite į buteliuką. Šis šampūnas veikia ir kaip kaukė, tereikia paskirstyti šampūną ant sausų plaukų ir kelias minutes parelaksuoti. Tada išskalauti plaukus drungnu vandeniu. Plaukai bus švelnūs ir blizgūs.

Raminančiam šampūnui pasigaminti reikės: 1 puodelio distiliuoto vandens; 1 puodelio neutralaus skysto muilo; 6 maišelių ramunėlių arbatos; 1 su puse valgomojo šaukšto glicerino.

Užvirinkite vandenį ir užpilkite arbatos pakelius. Po 20 minučių išimkite arbatos maišelius ir išmeskite. Supilkite skystą muilą į arbatą, maišydami supilkite gliceriną. Kai šampūną gerai išmaišysite, supilkite į sandarų buteliuką. Tokį šampūniuką geriau laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje. Tokios sudėties šampūnas nuramins jūsų galvos odą ir atgaivins plaukus.