Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Plastikinės lauko durys privačiam namui (2 dalis)

Privačių namų paklausa sparčiai gausėja, todėl didėja saugių, patikimų, ir, svarbiausia, patrauklaus dizaino, derančių prie namo fasado lauko durų poreikis. Ne veltui sakoma, kas durys – namo vizitinė kortelė. Pirmoje šio straipsnio dalyje (Plastikinės lauko durys privačiam namui I dalis) jau aptarėme plastikinių lauko durų dizaino, konstrukcijos ypatybes bei plastikines duris su aliuminiais uždėklais. Tęsiame toliau.

 

Lauko durys su plastiko užpildais

Plastikinių durų gamintojai siūlo platų įvairaus dizaino ir savybių plastiko užpildų pasirinkimą. Jei rinksitės plastikines duris su plastiko užpildu, rekomenduojama atkreipti dėmesį į pardavėjų siūlomų užpildų tvirtumą, atsparumą smūgiams, temperatūros pokyčiams ir kitokiais deformacijai. Taip pat pasidomėkite, ar sustiprinti skarda, koks užpildo šiluminis laidumas, garso izoliacija, degumas.

 

Saugumas

Dėl naudojamų plieninių armuočių ir kitų konstrukcinių ypatumų plastikinės durys yra gana saugios. Be to, yra sukurtas ir naudojama daug priemonių, sustiprinančių durų saugumą: kelių taškų užraktai, saugūs, t.y. apsaugoti nuo išgręžimo, rakinimo cilindrai ir rankenų skydeliai, gaminami su grūdinto plieno plokštelėmis bei nuo išardymo apsaugoti vyriai. Jei norima įstiklintų durų, galima rinktis iš kelių saugumo lygių stiklą – nuo atsparaus smūgiams iki neperšaunamo.

 

Stumdomų – sulankstomų durų sistemos

Durys atitinkančios langams keliamus šilumos izoliacijos reikalavimus, yra pritaikytos privačiam naudojimui: išėjimams į terasą, balkoną, sodą ir pan. Jos gali būti komplektuojamos su įvairiomis vėdinimo sistemomis. Durys su įbetonuojamu slenksčiu netrikdo pramoninėms patalpoms. Jos visiškai neužima vietos atidarinėjant.

 

Sulankstomų durų sistemos patogios, kai reikalinga didelė erdvė išėjimui į lauką. Paprastai tokių durų atskira varčia ar kelios varčios gali būti naudojamos kaip atsiveriančios durys.

 

Dideli stiklinti plotai, suteikia namui erdvės, judėjimo laisvės, daugiau šviesos, savito stiliaus kartu su šiluma ir saugumu.