Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai, kaip išsirinkti gartraukį

Niekas nepaneigs, jog ruošiant maistą dažnai būna taip, kad gardūs kvapai susimaišo su nemaloniais kvapais. Tam, kad oras virtuvėje visuomet būtų švarus, reikalingas gartraukis. Šis prietaisas traukia garus, valo orą ir saugo baldus nuo suodžių. Šiandien rinkoje egzistuoja įvairių tipų gartraukiai, todėl išsirinkti tikrai paprasta. Jei renkatės gartraukį, rinkitės tokį, kuris tilptų virš viryklės. Taip pat atkreipkite dėmesį į jo išvaizdą: vieni primena pakabinamą lentyną, kiti dūmtraukius. Jeigu manote, kad šiuolaikinis modernių technologijų gartraukis jūsų virtuvėje netiks, rinkitės plokščią funkcinės klasės gartraukį. Jie dažniausiai būna išlenkto stačiakampio formos. Be to, net ir labai sudėtingus modelius galima paslėpti kabinamoje spintelėje. gartraukisKai kurie gartraukiai tik išsiurbia orą ir užtikrina jo cirkuliaciją. Tokie gartraukiai susiurbia tik virtuvėje esančius garus ir kvapus bei pašalina juos per vėdinimo angą. Vertėtų žinoti, kad anglies filtras tarnauja maždaug metus, tad kartkartėmis užsiteršusį nuo riebalų filtrą būtina nuimti ir plauti rankomis šiltame vandenyje. Dauguma gartraukių yra labai patogūs tuo, kad turi darbą prie viryklės palengvinančias apšvietimo lemputes. Rinkdamiesi gartraukį atkreipkite dėmesį į jo charakteristikas: • Gartraukio plotis. Labai svarbu yra gartraukiui paliktos vietos plotis, nes pasirinkus už nišą platesnį gartraukį jo tiesiog nepavyks sumontuoti. • Montuojami dėžėje. Virtuviniai gartraukiai būna montuojami dėžėje ir montuojami ne dėžėje. Montuojami dėžėje gartraukiai yra kompaktiški ir montuojami po arba tiesiai pakabinamoje spintoje. • Darbo rėžimai. Gartraukia gali tik siurbti orą arba užtikrinti jo cirkuliaciją. Jei oras tik išsiurbiamas, jis išvedamas už patalpos ribų ir jį valo tik riebalų filtras, kuris įprastai turi užsiteršimo indikatorių, pranešantį, kad laikas keisti filtrą. Jei gartraukis užtikrina oro cirkuliaciją, oras dar papildomai pereina per aktyvintosios anglies filtrą. Pastarasis sugeria nemalonius kvapus ir tik tuomet grįžta į virtuvę. • Našumas. Tai oro kiekis, kurį gartraukis išvalo per valandą. Matuojama kubiniais metrais per laiko vienetą (valandą). • Apšvietimo tipas. Pastarasis gali būti paprastas, liuminescencinis arba halogeninis. • Šviestuvo galingumas. Kai šviestuvas galingesnis, tai intensyvesnis apšvietimas. Dažnai gartraukiai turi dvi arba tris lemputes, kurios apšviečia viryklę. • Triukšmo lygis. Rinkitės kuo tyliau dirbantį gartraukį, kad jūsų darbo virtuvėje netrukdytų per didelis triukšmas. Gartraukius, užtikrinančius oro cirkuliaciją, dažniausiai renkasi žmonės, kurie jau baigė virtuvės remontą ir nebegali pasirinkti kitokių gartraukių. Gartraukiai, išsiurbiantys orą tiesiai į išorę, paprastai yra galingesni, tačiau jie turi turėti išėjimą arba tiesiai į išorę, arba į vėdinimo šachtą. Jei turite pasirinkimo galimybę, verčiau pagalvokite apie orą išsiurbiantį gartraukį, nes jis yra efektyvesnis ir kainuoja ne brangiau už oro cirkuliaciją užtikrinantį gartraukį. Jie neišvalo virtuvės oro, o susiurbia jį ir išstumia į vėdinimo angą. Pagrindinis tokio gartraukio trūkumas – sudėtingas pakabinimas ir angos montavimas. Ne visada įmanoma gartraukį sumontuoti šalia vėdinimo šachtos, dėl tam tikro butų išplanavimo. Dažnai išėjimui reikia tiesti vamzdžius, o tai gadina virtuvės vaizdą. Gartraukio vamzdis turėtų išeiti į bendrą didelį statvamzdį, į kurį sueina vituvės ir vonios vėdinimas. Prie gartraukio reikėtų montuoti 120 mm skersmens vamzdžius, nes tokie vamzdžiai užtikrina geriausią oro judėjimą. Gartraukio vamzdžių stenkitės nelankstyti ir nesukioti. Ištraukimo vamzdžio skersmenį mažinkite tik tiesiose išvedimo atkarpose. Jei jūsų viryklė dujinė, montuokite gartraukį mažiausiai 80 cm nuo viryklės, o jei elektrinė – maždaug 70 cm.