Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Palėpės miegamojo apšvietimo sprendimo būdas

Dažniausiai architektams – dizaineriams įrengiant palėpes šeimininkai užduoda du galvosūkius: įrengti nuožulnias lubas taip, kad miegamasis būtų jaukus, ir įrengti tokią apšvietimo sistemą, kad būtų daug nekintančios šviesos. Tiesą sakant, yra labai paprastas sprendimas – plastikinės plokštės ir įmontuojami šviestuvai. Dabar jau patys galite įsirengti tokį kambarį savo mansardoje.

Miegamasis palėpėje – dažnai pasiūlo interjerų specialistai. Esant poilsio zonai mansardoje, lova paprastai pastatoma po stogo nuolydžiu. Tiesą sakant, palėpėje įrengtas miegamasis yra racionalus sprendimas, ypač jei patalpos apskritai nėra labai erdvios. O lova dažniausiai statoma po nuolydžiu dėl to, kad tą erdvę panaudoti kitiems tikslams, pavyzdžiui, patogiau vaikščioti, vis tiek neįmanoma. Pateikiamame pavyzdyje įrengiama visai nedidelio ploto mansarda su vienašoniu nuolydžiu. Čia nuspręsta įrengti efektyvią šviesos sistemą nuožulnioje stogo dalyje virš lovos, kad būtų patogu skaityti. Apdailai pasirinktos plastikinės plokštės, kuriomis apdailintas stogo nuolydis iki pusės lubų ir mansardos lango. Kad išryškėtų miegamojo vieta, likusi patalpų dalis nudažyta baltais dažais.

Neapkaltoje plastikinėmis plokštėmis dalyje taip pat įrengtas apšvietimas. Pasirinkti giliai įmontuojami, šiuolaikiškus lauko žibintus primenantys šviestuvai.

Apšvietimo sistemos įrengimas vyksta taip: pritvirtinama laikančioji konstrukcija apdailos plokštėms, tada išvedžiojami eleltros laidai, sudedamos apdailos plokštės ir įmontuojami šviestuvai. Elektros laidus galima pravesti tiek įstrižai, tiek skersai. Labai svarbi yra išbaigta apdaila. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad kai kurios įrengimo detalės gali sumenkinti apdailos kokybę. Viena iš tokių vietų – vertikalios ir horizontalios plokštumos susikirtimas. Kad vizualiai visi apdailos elementai atrodytų vienodi, kampinio sujungimo vietoje reikia įmontuoti dvi vienos plokštės puseles, perpjautas išilgai pagal antitinkamus matmenis.

Darant apdailą taip pat svarbu iš anksto pažymėti vietas, kuriose bus įrengti jungikliai ir rozetės. Atkreipkite dėmesį, kad geriausia jugiklius įrengti plokštės viduryje. Nepatartina, kad jungiklis arba rozetė būtų ties siūle. Jeigu taip atsitiktų, kad vis dėl to nepataikėte ir rozečių ar jungtukų vietos neatitinka – reikės pailginti patį kabelį.

Taigi, kaip matote, įrengti šviestuvus nuožulnioje mansardos stogo dalyje galima be didesnių nesklandumų. Šiuolaikiškos, patogios medžiagos ir moderni technika leis puikiai įsirengti nedidelio ploto miegamąjį palėpėje. O iš šviestuvų gausos įvairiuose salonuose arba interjero apdailos parduotuvėse tikrai išsirinksite labiausiai patikusį šviesos šaltinį. Tai bus dekoratyvus, išraiškingas jaukių namų elementas.