Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Natūrali šviesa ir langų užuolaidos

Natūrali šviesa mielai laukiama kasdieniame gyvenime. Kiekvieną rudenį vis pasukame laikrodžius atgal, kad pridėtume tą papildomą ryto saulės valandą. Namuose dienos šviesos vartai visų pirma yra langai, stoglangiai ir stiklinės durys, ir savo namų apšvietimą geriausia pradėti tobulinti nuo jų. Renkantis langų detales pirmiausia reikėtų galvoti ne apie langų puošybos elementus, bet apie jūsų namų apšvietimo kokybę ir kiekybę. Pro venecijietiškas žaliuzes ant baldų krintantys raštai keistai malonūs. Paprasčiausia medžiaga ant lango šiek tiek sulaiko saulės spindulius, tačiau vaizdas lieka. Rytai, kai nenorite, kad saulė skverbtųsi į jūsų miegamąjį, gelbsti lininės užuolaidos arba žaliuzės. Taip pat medžiaginės užuolaidos supaprastina girežtas kambario, pavyzdžiui, valgomojo, linijas. Santūrumo ir architektūrinio savitumo kambariui suteikia žaliuzės, naktinės užuolaidos ir langinės.

Medžiaga ant lango

Gerai parinktos užuolaidos veikia kambarį kaip spalvingas šalis kasdienę aprangą. Užkabinkite paprastos medžiagos juostas – suteiksite kokybės ir spalvos.

Šiandien  įprastas langų pagražinimas – paprastai kirptos medžiagos, grakščiai kabančios ant geležinio arba medinio karnizo. Su jomis dekoruoti kur kas lengviau negu su trumpomis užuolaidėlėmis lango viršuje ir klostuotais audiniais. Tokios medžiagos daug pigesnės ir yra nemaža jų pasiūla. Panaudodami jas, suteikite kambariui spalvos bei žavumo.

Portjeros gali būti klostytos, ir ne, suporuotos su permatomomis užuolaidomis arba kabėti vienos. Neklostuotos portjeros laisvos, natūralios; pro jas prasiskverbia dalis dienos šviesos. Visišką privatumą suteikia kartu derinamas permatomas vualis arba standus muslinas ir portjeros. Toks derinys leidžia laisvai reguliuoti į kambarį patenkančią šviesą. Šilumai laidūs audiniai, pavyzdžiui, drobė, muslinas, vualis, praleidžia šviesą neužstodamos vaizdo. Sunkesnės medžiagos, tarkim, aksomas, atrodo oficialiau, tačiau vasarą gerai užstoja saulę, o žiemą saugo nuo skersvėjų.

Vienspalvės arba neryškiai dryžuotos portjeros yra geresnis kambario fonas negu sniego baltumo užuolaidos. Rafinuotas būdas kambariui „aprengti“ – pasirinkti sienų spalvos atsplavio portjeras. Vienspalvis damastas arba neapdirbtas šilkas suteikia aplinkai struktūrinio žavesio ir natūralios elegancijos. Kad ir kokią medžiagą išsirinktumėte, aukštai pakabindami užuolaidas lengvai suteiksite kambariui aukščio ir grakštumo.

Žaliuzės, naktinės užuolaidos ir langinės

Žaliuzės, naktinės užuolaidos ir langinės, aklinai dengiančios langus, dažnesnės negu portjeros ir gali būti naudojamos drauge su paprastomis užuolaidomis, kad visiškai  kontroliuotų šviesą ir užtikrintų  privatumą.

Kartais netgi pačios paprasčiausios užuolaidos netinka  kuriam nors vieno kambario langui. Galbūt taip yra dėl architektūros – prie lango įtaisytos sėdimosios vietos arba radiatorius, o gal tiesiog dėl praktinių sumetimų ir stiliaus. Pavyzdžiui, vaikų kambariuose geriausia naudoti santūresnes langų detales, ypač tamsias naktines užuolaidas, kurios labai padeda, kai reikia anksti eiti miegoti. Paprastesniam kambariui patartina pasirinkti žaliuzes arba langines.

Renkantis iš žaliuzių, naktinių užuolaidų ir langinių, jums apsispręsti turėtų padėti stilius ir medžiaga, geriausia papildanti kitus kambario elementus ir atitinkanti šviesos ir privatumo reikalavimus. Medžiaga gali sušvelninti kambarį arba derintis su kitais baldais. Veneciškas žaliuzes arba langines rinkitės norėdami suteikti erdvei architektūrinio žavesio. Rankų darbo lango papuošimai – iš žolės, nendrių, šiaudų arba bambuko – tinka netgi puošniam dizainui. Jie papildo audinius savo struktūra.