Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Metalinės durys garantuoja saugumą

Statistikos duomenimis, daugiau nei du trečdaliai įsilaužimų į butus įvykdomi išlaužus buto ar namo duris arba sugadinus durų užraktus. Todėl tvirtos durys su geromis, patikimomis spynomis yra jau ne prabanga, o būtinybė, norint appsaugoti savo būstą.

Pasak durų gamintojų, duris galima būtų suskirstyti į dvi kategorijas: kainuojančias apie 700 litų ir 1000 arba daugiau litų.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad skirtingų gamintojų skiriasi tik durų kainos, o produktai bei jų kokybė tokia pati. Tačiau taip nėra: smulkesni gamintojai stengiasi pasirinkti kuo pigesnes medžiagas (spynas, žaliavą, darbo jėgą), taip sutaupydami kokybės sąskaita, o ir garantijos paprastai būna tik žodinės. Patariama gerai apsvarstyti, ar verta investuoti pinigus į pigias, nekokybiškas duris, kurios ne tik neilgai tarnaus, bet ir neužtikrins net minimalaus saugumo. Didesnė dauguma pirkėjų jau supranta kokybės svarbą, todėl vis dažniau savo būstui pasirenka šarvuotas duris.

Labai svarbu, kad būtų parinkta tinkama, tvirta, patikima durų spyna. Pigesni užraktai dažnai genda, sukeldami nemažai nepatogumų. Vis dėlto gera spyna dar neužtikrina saugumo. Labai svarbi pačių durų konstrukcija, kuri turi būti tvirta, stabili.

Dar viena savybė, lemianti šarvuotų durų ilgaamžiškumą – ypatingas durų apdirbimas ir antikorozinis sluoksnis. Šiuo metu viena iš moderniausių technologijų yra dažymas milteliais (metalas padengiamas poliesteriu). Taip pat apdirbtas metalas visiškai apsaugojamas nuo neigiamo išorinio atmosferos poveikio: kur kas atsparesnis trinčiai, įbrėžimams ir idealiai tinkamas eksploatutoi lauko sąlygomis.

Šarvuotos durys puikiai izoliuoja šilumą bei garsą. Duryse esantis akmens vatos užpildas ne tik nepraleidžia šalčio į namus, bet ir slopina garsą – už durų kalbančo žmogaus neįmanoma išgirsti. Taip pat dažnose duryse yra įdiegtas ir naujas saugumo sprendimas – durų sklendė – grandinėlė. Šia sklende paprasta ir patogu naudotis tiek vaikams, tiek vyresnio amžiaus žmonėms.