Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Medienos ir jos gaminių dažymas

Mediena – populiari medžiaga daugelio namuose, nes yra natūrali, gražiai atrodo ir todėl mėgstama. Taip jau atsitinka, kad laikui bėgant ji nusidėvi. Jei mediena dažyta, seni dažai praranda savo spalvą, atsilupinėja. Tada tenka medieną perdažyti. O gal pirkote naujus medinius nedažytus baldus ir norite jiems suteikti spalvą? Pakalbėkime apie medienos ir jos gaminių dažymą.

Kaip paruošti pliką medieną

Darbą planuokite iš anksto, nes gali prireikti keleto sluoksnių aliejinių dažų. Nelygų paviršių lengvai nušveiskite švitru ir dulkes nuvalykite drobiniu skudurėliu, sudrėkintu vaitspirite. Medienos dazymas Laku užtepkite šakas, kai išdžius, nugruntuokite. Po to viską švelniai nušveiskite ir užtepkite keletą pagrindo sluoksnių.

Plikos medienos dažymas

Paprastai mediena dažoma aliejiniais dažais. Dažant išsiskiria daug toksiškų garų, todėl gerai vėdinkite kambarį. Kada pagrindas išdžiūvęs, jį nušveiskite švitru ir nuvalykite. Po to tepkite vieną arba du dažų sluoksnius. Dažydami laikykite teptuką kaip parkerį, dažus tepkite vertikaliai lygiagrečiomis linijomis. Darydami sekantį žingsnį nepamirkę teptuko į dažus, vertikalias linijas sujunkite horizontaliais potėpiais. Dažyti baikite vertikaliais potėpiais. Prieš pradėdami naują plotelį, pamirkykite teptuką į dažus. Pradėkite nuo šlapiojo krašto.

Medienos perdažymas

Prieš dažydami medines detales, jas nuplaukite su šarmu ir nušveiskite švitru, o paskui nuvalykite vaitspirite sudrėkinta drobele. Jeigu dažai yra prastos būklės, pirma juos nuskuskite. Ant švaraus paviršiaus tepkite dažus. Skirtingai spalvai nepamirškite nugruntuoti paviršiaus, leiskite išdžiūti ir perdažykite.

Dažų sluoksnio lyginimas

Ant šviežiai nudažyto paviršiaus prisirenka šerių, dulkelių ir t.t. Nudažę kiekvieną sluoksnį, apžiūrėkite paviršių, ar nėra defektų. Jeigu pastebite trūkumų, paviršių nušveiskite smulkiu švitriniu popieriumi, apvyniotu aplink kamščio gabalą ir sulyginkite plotą. Paskui perbraukite delnu ar visi iškilimai pašalinti ir teptuku nubraukite dulkes. Drėgnu skudurėliu nuvalę dulkių likučius, perdažykite paviršių.