Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kokybiškuose ir gražiuose pataluose saldūs sapnai

Puiki miegamojo lova ir geras čiužinys tai dar ne viskas, jie iki galo neužtikrina geros miego kokybės. Ne mažiau svarbi yra ir lovos patalynė, kurią svarbu pritaikyti tiek prie jūsų kūno, tiek prie kambario interjero.

patalai, patarimai, apie patalus, ka reiketu zinoti apie 
patalusPatalynė gali būti pagaminta iš įvairių rūšių medžiagos: lino, medvilnės, medvilnės maišytos su linu, drobės, šilko, sintetikos, sintetikos maišytos su medvilne ir t.t. Kiekviena iš šių medžiagų pasižymi tam tikromis savybėmis. Linas yra retas, šiurkštus, sunkus ir tvirtas. Iš lino pasiūta patalynė tinkamiausia vasaros metu, nes po ja miegoti nekaršta, ji laidi orui. Linas tinka ir alergiškiems žmonėms.

Medvilninė patalynė skirta patvarius ir ilgaamžiškus daiktus mėgstantiems žmonėms, bet atminkite, kad medvilninio audinio kokybė priklauso nuo jo tankio. Medvilnė maišyta su sintetika ne koks derinys, tokia patalynė daug pigesnė ir, žinoma, prastesnės kokybės, nes greitai susivelia, gali aplipti rutuliukais, prastai praleidžia orą.

Medvilninio audinio atmaina yra drobė. Iš šio audinio pasiūta patalynė yra grubesnė, storesnė ir labai tvirta. Ji kiek primena liną, tik yra švelnesnė.

Šilkinė patalynė ant jūsų lovos atrodys prabangiai. Ji tinkamesnė vasaros metu, kai norite kūną palepipatalai, patarimai, apie patalus, ka reiketu zinoti apie patalusnti vėsa. Tiesa, miegoti apsiklojus šilkine patalyne ir žiemą nėra šalta. Šilkas nekaupia drėgės bei alergenų, veikia raminamai.

Kadangi gyvename tokiais laikais, kai didelė svarba teikiama namų interjerui, patalynę būtinai derinkite prie bendros miegamojo stilistikos. Dabar galite rasti įvairiausių patalynės komplektų, kurie dažnai būna tokie gražūs ir originalūs, kad net netiesiama lovatiesė. Visuomet madinga buvo ir išliko baltos spalvos patalynė. Neprašausite pro šalį pasirinkę vienspalvių, pastelinių tonų ar augaliniais raštais margintą patalynę. Populiariausia pastaruoju metu yra lininė, medvilninė ir flanelinė patalynė.