Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kilimas iš plastikinių maišelių

ekologiskas kilimasSuperinį daiktą neseniai pasidariau iš plastikinių maišelių. Mano vonios interjerą papuošė nuostabus, neperšlampamas kilimėlis. Susierzinau, kai vieną dieną atidariau virtuvinį stalčių, o iš jo pradėjo putoti maišeliai. Radau nerealią idėją kaip panaudoti tą „gėrį“ ir štai - turiu nauja kilimą. Pasidaryti nėra labai sunku, kilimėlis gali būti spalvotas, juodai baltas, margas, galit priderinti prie interjero.

Reikės: maždaug 150 plastikinių maišelių (maišelių skaičius priklauso nuo to, kokio dydžio kilimėlio jūs norite); kepimo popieriaus (tokio, kur sausainiams kepti); smaigstymo adatėlių; žirklių; lygintuvo.

1.Jei darote spalvotą kilimėlį, susigrupuokite maišelius pagal spalvas. Kiekvieno maišelio šonus prakirpkite, kad gautųsi stačiakampiai. Tokius stačiakampius maišelius rankomis susukite į pailgas dešras, gražiąja puse į išorę.

2.Paimkite tris, vienos spalvos juostas, suriškite viršuje ir pinkite kaip paprastą kasą. Kad būtų patogiau, kasą pritvirtinkite prie kedės ar liepkite palaikyt vyrui. Pinkite vienos spalvos kasą, kai baigsis maišeliai, įpinkite kitą spalvą ir t.t. Taškykitės, ir leiskit pasireikšt fantazijai.

3.Kai jau supinsit ilgą kasą, užriškite mazgą. Paimkite vieną galą ir pradėkit sukti spiralę, susmaigstydamos ją adatėlėmis, kad neiširtų. Susukite nedidelę, apvalią spiralę, likusią kasą palikite ramybėje.

4.Susuktą spiralę pasidėkit ant stalo ir uždėkit gabalą kepimo popieriaus vaškuotu paviršiumi į apačią. Įkaitinusios lygintuvą , uždėkit jį ant kepimo popieriaus ir truputį palyginkit. Lyginkit tik tas vietas, kurias uždengia popierius, jei lygintuvas prisilies tiesiogiai prie maišelių, bus po kilimo. Palyginusios, nepulkit nuplėšinėti popieriaus, palikit minutę, kad viskas atvėstų ir kilimas sutvirtėtų.

5.Padariusios gabalą kilimo, išimkite adatėles, toliau po truputį sukit spiralę ir kartokit 4 punktą. Jūsų daromas kilimas vis didės, apvalės ir gražės.

Štai taip, per vieną dieną, pasidariau fainą kilimėlį. Beje, tokiu principu galima pasidaryti daug ką, tarkim dušo užuolaidas, jei mokat megzti ar pinti galit susikurti originalų lietpaltį. Į miestą gal nelabai, bet jei kitais metais bus blogi orai per Be2gether, būsit pačios stilingiausios. Sėkmės.