Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip valyti drabužių lipukus.

Visi naudojamės lipukais. Jie patogus, jais užsisegame ne tik drabužius, kišenes ir rankoves, bet ir avalinę, rankines, tašes, krepšelius, lagaminus ir kitus daiktus. Tačiau, užsiteršęs, užsikimšęs purvu, plaukais, pūku, siūlais, dulkėmis, smėliu, žeme, žolėmis, pabiromis ir kitu šlamštu, lipukai nustoja veikti ir nesusikimba, neužsisega. Kyla mintis atsikratyti tokio daikto su neveikiančiu lipuku.

Neskubėkite. Lipukus nesunku išvalyti, grąžinus jiems pradinį sankabumą. Keli valymo patarimai.

 

Iš šeriuotos lipuko pusės sąšlavos šalinamos plonadantėmis šukomis, laikant lipuką vandenyje. Atsargiai iššukuokite viską, kas užteršė lipuką – plaukus, pūkelius, siūlus ir kt.

Tuo tarpu minkštą lipuko pusę geriausia išvalyti naudojant lipnią juostą. Visos šiukšlės iš lipduko tiesiog prilips prie jos ir išsitrauks. 

Tam, kad lipukai ne taip greitai užsiterštų, stenkitės laikyti jų abi puses sukabintas. Taip pat ir skalbimo mašinoje. Net jei valyti lipukus nėra laiko, kiekvienoje siuvykloje jums gali juos pakeisti. Šis remontas atliekamas greitai ir nebrangiai, o daiktas su pataisytais lipukais “tarnaus” jums ir toliau.