Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip išsirinkti ir prižiūrėti grindų dangą?

Renkantis kiliminę dangą, verta atkreipti dėmesį iš kokio pluošto – sintetinio ar natūralaus yra pasirinktas gaminys. Nuo viso to priklauso grindų dangos savybės bei paskirtis. Sintetinė danga atspari mechaniniam gniuždymui, dilimui, drėgmei, cheminių medžiagų poveikiui, slopina triukšmą. Ją rekomenduojama tiesti vonios kambaryje. Tuo tarpu natūrali yra neatspari drėgmei, joje gali atsirasti grybelis. Tačiau sintetinė danga turi ir trūkumų, nauja ji gali skleisti specifinį kvapą, todėl reikia gerai vėdinti patalpas.

Taip pat sintetinė danga įsielektrina vaikštant ar valant dulkų siurbliu, todėl labiau nei natūrali sugeria dulkes ir kvapus. Jeigu namuose yra naminių gyvūnų, tai nusišėrę jųKliminedanga plaukai bei dulkės nusėda ir prilimpa prie tokio kilimo. Susikaupusios dulkės gali sukelti alergiją, todėl sintetinio kilimo nereikėtų tiesti vaikų kambaryje. Vaikai daugiausia laiko praleidžia ant grindų, todėl jiems ypač reikalinga natūrali kiliminė danga. Ji geriau išlaiko šilumą, ant jos maloniau sėdėti bei vaikščioti. Tinkamai prižiūrimas kilimas tarnaus ilgai. Kad kuo mažiau nusidėvėtų, po juo padėkite veltinį arba guminį paklotą. Kilimai ar kiliminės dangos valomi sausuoju ir šlapiuoju būdu. Prieš valydami šią dangą šlapiuoju būdu, ją gerai išsiurbti. Tada dangą padenkite specialiomis putomis. Lukterėję siurblio antgaliu arba drėgna kempinėle nuvalykite putas. Šitaip kilimai turėtų būti valomi bent kartą per metus. Jei sutepėte kilimą ar kiliminę dangą, stenkitės kuo greičiau išvalyti. Tada reikės tik sauso skudurėlio, šilto vandens ir skalbiklio. Atsiradusią dėmę nusausinkite, tada valykite ją iš krašto į vidų, kad neplistų į šonus. Jokiu būdu netrinkite! Įsisenėjusias dėmes valykite specialiais dėmių valikliais. Panaikinę dėmę, kilimą ar kiliminę dangą nusausinkite, padenkite putomis ir išvalykite. Ant vilnonio kilimo atsiradusias pelenų dėmes pabarstykite druska ir po 5 minučių valykite šepečiu, suvilgytu karštu vandeniu, į kurį įpilta acto ir amoniako. Sausuoju būdu kilimai ar kiliminės dangos valomi cheminėje valykloje. Tai rekomenduojama padaryti kas trejus metus. Atsiminkite, kad sintetinė kiliminė danga ilgainiui senėja, o patalpoje išsiskiria daug organinės kilmės dulkių. Jų dalelytės kybo ore, maždaug pusmetrio aukštyje nuo grindų, patenka į vaikų kvėpavimo takus ir gali sukelti alergines ligas.