Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Ką reiktų žinoti apie čiužinius?

Miego kokybė smarkiai įtakoja mūsų sveikatą. Todėl renkantis čiužinį, pirmiausia ypatingą dėmesį reikia atkreipti į jos kokybę. Pagrindinė čiužinio paskirtis yra užtikrinti taisyklingą kūno ir stuburo padėtį miegant, nes tai įtakoja poilsio kokybę. Čiužinys turi prisitaikyti prie kūno. Stuburo atsipalaidavimas natūralioje padėtyje yra pagrindinis kūno regeneracinis procesas nakties metu. ciuziniai2Todėl miegant kūnui yra reikalinga tolygi atrama. Čiužinys negali būti nei per kietas, nei per minkštas. Svarbu, jog čiužinys kuo geriau paskirstytų žmogaus svorį, Patartina rinktis ergonomiškus ortopedinius čiužinius iš natūralių medžiagų, kurie prisitaiko prie žmogaus kūno kontūrų, tolygiai paskirsto svorį ir išlaiko stuburą taisyklingoje padėtyje. Raumenys visiškai atpalaiduojami, ir žmogus tinkamai pailsi. Tam, kad būtų naudingas jūsų stuburui, čiužinys nebūtinai turi būti kietas. Skirtingiems žmonėms, kad jaustųsi patogiai, reikia skirtingų čiužinių. Pavyzdžiui:
  • Iki 60kg sveriančiam žmogui labiausiai tinka minkštas čiužinys, į kurio sudėtį neįeina kokosų pluoštas.
  • 60- 90kg svorio asmenys taip pat gali rinktis minkštus ortopedinius čiužinius.
  • 90- 110kg sveriantys turėtų rinktis vidutiniško kietumo ortopedinius čiužinius.
  • Sveriantiems virš 110kg reikia kietesnių čiužinių.
Norint išvengti pelėsių ir grybelių, kurie neišvengiamai veisiasi įprastuose čiužiniuose, patartina rinktis čiužinius, padengtus specialia medžiaga, kuri stabdo šį procesą. Čiužiniai, padengti natūralia medvilne, apsaugo miegantyjį nuo alerginės reakcijos, taip pat astmos priepuolių, kvėpavimo sutrikimus sukeliančių dulkių erkučių, bakterijų ir grybelių sukėlėjų. Dėl unikalios molekulinės struktūros tokie čiužiniai gerai praleidžia orą, o papildomą ventiliaciją garantuoja šonuose įtaisytos specialios vėdinimo angos. Taip pat svarbūs ir čiužinių apvalkalai. Renkantis apvalkalą, būtina atsižvelgti į tai, ar jis nuimamas, ar pasiūtas iš daigstyto audinio, ar turi antialergines savybes, ar galima jį skalbti, ar turi žieminę ir vasarinę puses. Čiužinio apvalkalas turi būti natūralaus pluošto, kad čiužinys galėtų „kvėpuoti". Be to, visi sintetiniai audiniai yra slidūs, tad patalynė nuo jų paprasčiausiai nuslenka. Pirkdami čiužinį nepamirškite, jog tai yra investicija į Jūsų sveikatą.