Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Darbo kambarys bendroje patalpoje

Ne visi gyvename erdviuose namuose, tad nelieka vietos kai kuriems kambariams, šiuo atveju darbo kambariui. Bet tai ne bėda. Šiuolaikinės interjero idėjos leidžia įvairiai planuoti kambarius. Namų biurą galima įsirengti ir bendroje patalpoje.

 

Miegamasis, virtuvė, svetainė – kiekvienas iš šių kamabrių tiks namų biurui įrengti. Jums netgi nereikės aukoti šių patalpų tikrosios paskirties. Ką pirmiausia turite padaryti, tai apsvarstyti, kam dažniausiai skiriate vieną ar kitą kambarį. Darbo biurui įrengti rinkitės tą kambarį, kuris mažiausiai naudojamas. Taip pat atsižvelkite ir į tai, kokius darbus dažniausiai turėsite atlikti. Jei darbo kambarys jums reikalingas tik sąskaitoms apmokėti, tam puikiai tiks ir virtuvė, jei turite daug dirbti kompiuteriu tam galbūt labiau tiktų miegamasis. Jei ketinate dirbti visą darbo dieną, verčiau rinkitės svetainę, nes galėsite sutvarkyti visus reikalus, kol šeima bus išsiskirsčiusi kas sau: vaikai į darželius ir mokyklas, užsiėmimus, žmona ar vyras į darbą. Biuras įrengiamas taip, kad sietųsi su bendra kambario stilistika, todėl neverta baimintis, kad kambarys atrodys kvailai ir viskas nederės tarpusavyje.

 

Kampinis biuras

Daugelis šiuolaikinių būstų turi erdvias svetaines, nesvarbu ar tai būtų namas, ar butas. Tai labai tinkama vieta darbo kambariui įrengti, nes didžiąją laiko dalį, bent jau dienos metu šis kambarys būna nenaudojamas.

Biuro erdvė svetainėje atskiriama nuo viso kambario. Čia pasitarnauja apšvietimas ir baldų išdėstymas. Prie sienos statykite rašomąjį stalą su lentynomis, kėdę. Už nugaros sukurkite “sieną”: pastatykite didelę minkštą sofą. Nepamirškite, kad biuro baldai čia turi derėti su svetainės baldais. Biuro kėdė gali visai nepriminti darbo kėdės, ją galima aptraukti kokia nors gražia medžiaga, padėti minkštą pagalvėlę. Į lentynas sudėkite ne tik įvairius dokumentus, bet ir vieną kitą laisvalaikio skaitymui skirtą knygą. Šitaip priartinsite darbo kambario erdvę prie svetainės erdvės.

 

Miegamojo biuras

Iš tiesų yra pakankamai sunku sukurti darbo kambarį erdvėje, kuri skirta poilsiui, bet įmanoma. Miegamojo biurą planuokite itin atidžiai, kad darbas netrikdytų jūsų miego, o lova netrauktų nusnūsti, kai privalėsite dirbti.

 

Jei baiminatės, kad bus sunku suderinti miegamojo ir darbo kambario baldus, tai be reikalo, nes šiandien baldų pasiūla įvairi. Labai įdomus sprendimas miegamojo biurui būtų valgomojo stalas ir du suolai iš abiejų jo pusių. Ant suolų galima susikrauti knygas, ant stalo darbui reikalingus daiktus: kompiuterį, įvairius popierius, keletą aksesuarų.

 

Dažnai miegamuosiuose statomas naktinis stalelis. Jis puikiai gali atstoti rašomąjį stalą – šitaip išlaikysite darną miegamąjame. Nepamirškite įvairių dekoratyvių smulkmenų, dėžučių biuro daiktams susidėti.