Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai, kaip prižiūrėti termosą

Termosas – 0,25-2 l ar didesnės talpos stiklinis (metalinis) indas su dvigubomis sidabruotomis sienelėmis, tarp kurių nėra oro – sudarytas vakuumas. Indą dengia metalinis ar plastikinis korpusas, jis užkemšamas termoizoliacinės medžiagos kamščiu. Visos medžiagos, iš kurių gaminami termosai yra iš sunkiai praleidžiančių šilumą ir šaltį medžiagų, todėl šiluma ir šaltis termose laikosi ilgiau nei bet kuriame kitame inde.

Kaip tik todėl termosas yra nepamainomas daiktas vykstant į tolimas keliones ar tada, kai arbatą ar kokį kitą gėrimą ilgą laiką reikia išlaikyti karštos arba šaltos temperatūros. Kaip prižiūrėti šį nepamainomą daiktą, kad jis mums tarnautų kuo ilgiau:

· Naują, dar nenaudotą termosą išplaukite karštu vandeniu ir palikite neužkimštą, kol išdžius, o kamštį išvirinkite. Pildami į termosą skystį, žiūrėkite, kad jis nesiektų kamščio irTermosas

· Termoso kelioniniame krepšyje niekada nelaikykite gulsčiai, nes jei nesandariai uždarytas, jis gali aplieti krepšyje esančius daiktus.

· Termosą saugokite nuo sutrenkimo.

· Jeigu termosas ilgai nebuvo naudojamas, palikite jį atkimštą, o prieš naudojimą rūpestingai išplaukite. Termosą kaskart išskalaukite karštu vandeniu, kai į jį pilate karštą arbatą ar kavą.

· Termoso kamštis ilgiau laikys, neges dėl nuolatinės aukštos temepratūros, jei jį apvyniosite vienu folijos sluoksniu.

· Jeigu stiklinę termoso kolbą apvyniosite 5 – 10 mm storio korėta guma arba porolonu ir padėsite ant dugno tarpiklį, dėl atsitiktinių smūgių jis nesuduš ar nebus kitaip pažeistas.