Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Minkšti baldai (1dalis)

Renkantis spintas bei baldų komplektus labiausiai vertinama ilgaamžė klasika, tuo tarpu rinkdamiesi minkštus baldus galite elgtis drąsiau ir leisti sau įsigyti ką nors ypatingo. Vienvietis ar elegantiškas dvivietis minkštasuolis matomoje vietoje jūsų svetainės interjerui suteiks naujumo. Palikite pakankamai erdvės aplink rinktinį baldą, kad jis pritrauktų žvilgsnį. Naujoji sofa arba krėslas tikrai greitai taps mėgstama namų šeimininko ar išskirtinio svečio vieta.

Net mažo buto savininkai turi didelį pasirinkimą. Siūlomi ne tik gražūs įvairių formų ir medžiagų mikštasuoliai. Gamintojai vėl atranda šezlongus, kušetes. Ypač daug galimybių turiMinksti baldai naujos baldų derinimo sistemos, kurias nesunkiai pritaikysite bet kokiam būstui. Susipažinkime su naujomis minkštų baldų pasaulio tendencijomis ir idėjomis.

Funkcija

Jūsų asmeniniai pageidavimai nulemia pasirinkimo galimybes. Norite ant sofos ne tik sėdėti, bet ir miegoti? Tada svarbu sofos spyruoklės ir praktiškumas. Spalvos ir stilius taip pat prisideda. Norite priderinti prie jau esančių spalvų ir stiliaus ar teikiate pirmenybę naujumui? Funkcionalumas turi atitikti reikalavimus, keliamus minkštam baldui.

Naudojimas

Svarbiausias klausimas – kaip dažnai bus naudojami baldai. Jei turite vaikų ar laikote gyvūnų, reikėtų rinktis dilimui atsparesnius baldus. Kam reikėtų teikti pirmenybę – praktiškiems bei lengvai prižiūrimiems ar elegantiškiems? Kur numatėte pastatyti baldus? Rekomenduojama retkarčiais perstatyti baldus arba visus baldus naudoti vienodai dažnai, kad mėgstamose vietose neišsėdėtumėte „duobių“. Pirkdami baldus lengviau apsispręsite, jei galėsite pasėdėti ant baldų ir įvertinti, ar tinkamas baldų aukštis, ar patodu sėdėti bei kokie geriausi baldų apmušalai.

Medžiagos minkštiems baldams ir jų karkasams

Galite pasirinkti matomą arba nematomą vidinį karkasą iš medžio, metalo ar pintą. Matomas karkasas iš vientiso medžio gaminamas rankiniu būdu iš rinktinės medienos, todėl gamybos procesas labai brangus. Skirtingus medienos tekstūros, struktūros spalvos arba nevienodos spalvos ties jungtimis pabrėžia medienos unikalumą ir individualumą. Vidiniams karkasams naudojamas kietmedis, spygliuočių ar kita mediena, kuri liečiamose vietose nugludinta tausoja baldų apmušalus ir minštąją dalį.

Metalinis karkasas

Matomas metalinis karkasas gaminamas iš nerūdijančio plieno. Jis vis labiau populiarėja ir dažnai yra „neatsiejamas“ madingų baldų elementas. Vidinį metalinį karkasą sudaro sulydyti plieniniai vamzdžiai, padengti putplasčio sluoksniu.

Iš rotango ar vytelių pintas karkasas

Iš rotango ar vytelių pinto karkaso, kaip ir medinio karkaso, spalvos ir jų augimo žymės gali skirtis. Tai suteikia būstui egzotikos. Nuo šių laikų, vašku ar kitomis medžiagomis padengtų paviršių šluotele lengva nuvalyti dulkes. Priklausomai nuo karkaso kokybės ir dizaino kai kuriems modeliams naudojamas laikantysis vidinis metalinis karkasas.